Wie we zijn en hoe we werken

Onze visie op interne communicatie

Voor onze - veelal vaste - opdrachtgevers zoals AkzoNobel, KPN, Alliander, Jumbo en SNS Bank dekken we het gehele, brede, werkterrein van interne communicatie: van strategisch advies tot concrete planvorming en realisatie.

We werken vanuit onze, in ruim 20 jaar ontwikkelde, visie op interne communicatie: om organisatiedoelen te helpen realiseren is het zaak iedereen in de organisatie toe te rusten in hun interne communicatietaak. Passend bij de unieke kenmerken van een organisatie. Om zo mensen te bewegen tot resultaat.

Onze specialisten aan het werk

Onze specialisten werken vanuit deze visie; altijd met een pragmatische inslag. Onze inzet moet immers wel (duurzaam) effect hebben. Naast pragmatisme en expertise is betrokkenheid een belangrijke kernwaarde van een ‘Involver’. Snel begrip van uw organisatie is van cruciaal belang. Daarom zitten we vaak dicht bij onze opdrachtgevers en verdiepen ons in de kenmerken die een organisatie bijzonder maken.

Werken met een Involve specialist betekent dat u zonder extra kosten toegang hebt tot onze kennisbasis en ons systeem van collegiale review. We werken vaak in teamverband onder supervisie van een senior adviseur. Voor de flexibiliteit kunnen we een beroep doen op ons freelance-netwerk. Soms werken we ook samen met een van onze vaste partners voor verdieping van een specialisme.

Onze manier van werken

Het Nieuwe Werken zit in ons DNA. We zijn al sinds onze oprichting een virtueel bureau: dat betekent dat we vanuit huis of op locatie bij de klant werken. Collega’s ontmoeten we dagelijks online maar ook regelmatig ‘live’. Zoals op onze maandelijkse bureaudagen waar we inhoudelijk bijtanken. Bijna alle ondersteuning is uitbesteed, waardoor onze aandacht volledig naar ons vak en onze opdrachtgevers gaat. Interesse in werken met een Involve-specialist? Kijk bij Diensten voor wat we te bieden hebben. Interesse in een carrière bij Involve? Kijk bij werken bij Involve.

Ons vak verder ontwikkelen

Sinds onze oprichting in 1994 ontwikkelen we actief expertise in ons vakgebied. Door het koppelen van onze ervaringen aan nieuwe kennis. Die we onder meer ontwikkelen op basis van onderzoeken samen met universiteiten (gemiddeld 2 per jaar). Ook startten we het 2-jaarlijkse Trendonderzoek Interne Communicatie voor het eerst in 2011. Ilse van Ravenstein, oprichter en directeur van Involve, schreef verschillende boeken: ‘IC in 3D’, ‘100% consistent’ en een zesdelige serie op relevante topics in ons vak. Ook ontwikkelden we diverse (beroeps)opleidingen. Zoals de Master Interne Communicatie met Van der Hilst en de Praktijkleergang Interne Communicatie Kracht Versterken, met Erik Reijnders. Onze opgedane kennis delen we graag met vakgenoten en andere geïnteresseerden via onze Kennis Delen pagina en via congressen en seminars, onder andere in Logeion (beroepsvereniging) verband.

 

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies