Lysanne

"Effectieve interne communicatie leidt tot meer begrip en nieuwe perspectieven in organisaties. Twee krachtige middelen om mensen richting te geven en samen doelstellingen te behalen."

Lysanne

Ervaring: Lysanne is een energieke communicatieadviseur met werkervaring in diverse functies en branches binnen een internationale context.
Kracht: met een onderzoekende houding de behoeften van partijen samenbrengen in een pragmatische aanpak.
Interesse: innovatiekracht, innovatief werkgedrag en eigenaarschap. Hoe je de levenskracht van zowel de organisatie als de individuele medewerker aanboort door het kruispunt te vinden waarop de drijfveren van de organisatie (missie, doelen) en de drijfveren van de individu samenkomen.

Persoonlijke gegevens

 • Naam: Lysanne Beekhof
 • Geboortedatum: 14 maart 1986

Lysanne's visitekaartje

afbeelding visitekaartje lysanne.jpg

Op het visitekaartje van Lysanne staat een verrekijker afgebeeld. ''Reizen is mijn passie: met een open mind de wereld ontdekken. Dit is ook als professional mijn vertrekpunt. Geen organisatie is immers hetzelfde. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe inzichten en perspectieven en het vermogen om af en toe in de ander zijn schoenen te gaan staan, trek ik de wereld in en geef ik ook mijn werk vorm. Zo kan ik als interne communicatieadviseur bijdragen aan nieuw denken en doen, en meer begrip in organisaties. Twee krachtige middelen om mensen richting te geven en samen doelstellingen te behalen. Daar gaat interne communicatie voor mij over: krachtig worden door met een open mind samen de uitdaging aan te gaan.''


Werkervaring 

2015 tot heden: junior adviseur 

Opdrachtgevers

2017

BAM Bouw & Techniek

Communicatieadvies voor de implementatie van een nieuw organisatiebreed IT-systeem. Het opstellen en realiseren van communicatief implementatieplan met als doel medewerkers eigen te maken met het systeem en de nieuwe manier van denken en doen.

Sweco Nederland

Opzetten en uitvoeren van een interne campagne rondom de OR-verkiezingen. Ondersteuning bij een traject m.b.t. het vormgeven van het arbeidsvoorwaardenoverleg.

2016

Rechtbank Overijssel

Het bevorderen van informatieuitwisseling en betrokkenheid door het co-creëren van een dashboard met relevante kwantitatieve en kwalitatieve informatie, als pilot voor alle rechtsprekende organisaties in Nederlands.

ZonMw

Het ontwikkelen van een overkoepelende veranderaanpak voor drie verschillende maar gelijktijdig samenhangende verandertrajecten. 

Wavin Group

Het mede-ontwerpen van een brand engagement programma (sessies & communicatietoolkit) waameee sales & marketing managers de verdiepte Wavin brand story bij hun teams hebben geintroduceerd. Managers en hun team hebben vervolgens gezamenlijk de kernwaarden vertaald naar concrete acties in hun dagelijks werk en handelen. Gevolgd door advies voor de uitrol van dit programma binnen de gehele Wavin Group.

Danone - Strategic Resource Cycles

Interim communicatieadviseur voor een impactvol verandertraject met betrekking tot duurzaamheid binnen de inkooporganisatie van Danone. Focus op het informeren over de verandering, het onboarden van medewerkers in de nieuwe organisatie en het eigen maken van de nieuwe manier van werken en bijbehorende mindset.

2015

Janssen België (company of Johnson & Johnson)

Advies en realisatie van een nieuw intranet. Verantwoordelijk voor het opzetten van de structuur/ sitemap en contentmigratie.  

ABN AMRO Commercial Finance

Projectondersteuning bij de implementatie van impactvolle veranderingen vanwege een nieuw target operating model, als onderdeel van de strategie. Meewerken aan het organiseren en ontwerpen van een interactief visueel veranderverhaal en kick-off sessies in de organisatie. 

Sweco (voormalig Grontmij Nederland)

Interim adviseur interne communicatie. Het opstellen en uitvoeren van een communicatieplan voor een organisatiebreed implementatietraject van een nieuw IT-systeem. Opzetten van de interne campagne Trots op 100 jaar Grontmij.

Onderzoek naar eigenaarschap en innovatiekracht in organisaties

Het onderzoeken van deze thema's met als hoofdvragen:

 • hoe kan eigenaarschap bij medewerkers worden aangemoedigd?
 • hoe kan eigenaarschap bijdragen aan de innovatiekracht van organisaties?

Door het inzetten van workshops gebasseerd op de principes van Appreciative Inquiry bij 5 teams in 3 organisaties.

Overige werkervaring

2014 - 2015: Freelance projectondersteuning en advies bij L!Z Project & Advies

 • Sales en acquisitie
 • Ondersteuning marketingcommunicatie
 • Advies en ondersteuning marktonderzoek en productontwikkeling

2012 - 2013: Sales bij TFD Floortile b.v.

 • Nationale en internationale sales
 • Crediteurenbeheer
 • Ondersteunen marketingafdeling

2011 - 2012: Assistent trainingscoördinator bij ATS Applied Tech Systems b.v.

 • Planning, communicatie en organisatie voor trainingen m.b.t. industriële automatiseringssystemen
 • Diverse marketing -en communicatieactiviteiten

2005 - 2006: Trainee Filiaalmanagement bij Parfumerie Douglas

 • Ondersteuning filiaalmanagement in sales en interne communicatie

Opleiding

 • Master Corporate and Organizational Communication, Universiteit Twente, 2016
 • Premaster Communicatiewetenschappen, Universiteit Twente, 2014
 • Bachelor International Business & Languages, Hogeschool Windesheim, 2011

Overige activiteiten

2011: Stagiaire bij SAJA TRUST Company (Málaga, Spanje)
Schrijven van ondernemingsplan t.b.v. nieuwe divisie en diverse marketingcommunicatie werkzaamheden.

2008-2009: Stagiaire bij Netherlands House for Education and Research (Brussel, België)
Kwalitatief onderzoek onder Nederlandse hogescholen i.o.v. de HBO-raad aangaande het beleid en de inbedding van Europese zaken binnen hogescholen. Het schrijven van dagelijkse updates en nieuwsberichten over Europese beleidsvorming omtrent onderzoek, onderwijs en innovatie.

meer adviseurs
ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies