Lysanne

"Met interactie en communicatie bijdragen aan nieuw denken, anders doen en meer wederzijds begrip in organisaties. Zodat mensen samen de gewenste resultaten behalen."

Lysanne

Ervaring: Lysanne is een verbindende adviseur met ervaring op het gebied van interne communicatie, verandertrajecten en het verbeteren van interacties tussen mensen in organisaties. 
Kracht: met een onderzoekende houding de behoeften van partijen samenbrengen in een pragmatische aanpak.
Interesse: Hoe interactie en communicatie bijdragen aan het aanboren van de kracht van een organisatie én haar mensen, door het kruispunt te vinden waarop de drijfveren van de organisatie (missie, doelen) en de drijfveren van de individuen samenkomen. 

Persoonlijke gegevens

 • Naam: Lysanne Beekhof
 • Geboortedatum: 14 maart 1986

Lysanne's visitekaartje

afbeelding visitekaartje lysanne.jpg

Op het visitekaartje van Lysanne staat een verrekijker afgebeeld. ''Reizen is mijn passie: met een open vizier de wereld ontdekken. Dit is ook als adviseur mijn vertrekpunt want geen organisatie is hetzelfde. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe inzichten en het vermogen om af en toe in de ander zijn schoenen te gaan staan, trek ik de wereld in en geef ik ook mijn werk vorm. Zodat ik als interne communicatieadviseur kan bijdragen aan nieuw denken, anders doen en meer wederzijds begrip in organisaties. Drie krachtige middelen om samen tot resultaat te komen.''


Werkervaring 

2015 tot heden: adviseur bij Involve

Opdrachtgevers

2017

Amsterdam Zuidas

Het mede-ontwikkelen van een advies en plan van aanpak voor de inrichting van de gezamenlijke interne communicatie van de Zuidas en Zuidasdok organisaties.

TVM Verzekeringen

Het mede-ontwikkelen van een verandercommunicatieaanpak en veranderverhaal voor een omvangrijke verandering. Daarnaast het ontwikkelen van een tool om bij interne communicatievraagstukken de mate van communicatiesupport te bepalen en een DIY communicatietoolkit, met als doel meer eigenaarschap voor interne communicatie in de organisatiete stimuleren.

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Het mede-ontwikkelen van een verandercommunicatietool voor de communicatieadviseurs van de NVZ-leden met als doel hen te helpen bij het maken van de juiste keuzes m.b.t. hun rol in verandering, de veranderaanpak en interventies.

bpost - België

Het mede-ontwikkelen van een coachingsprogramma en de bijbehorende tooling voor de operationele organisatie van het Belgische postbedrijf, gericht op het (verder) ontwikkelen van interactievaardigheden -en gedrag van teamleaders en midden management. 

BAM Bouw en Techniek

Diverse opdrachten:

 • Advies en realisatie van een interne communicatieaanpak rondom initiatieven en ontwikkelingen binnen de commerciële organisatie.
 • Advies en realisatie van een communicatief implementatieplan voor een nieuw CRM systeem. 
 • Advies en realisatie van communicatief implementatieplan voor een nieuw organisatiebreed bedrijfsmanagementsysteem. 

Sweco Nederland

Opzetten en uitvoeren van een interne campagne rondom de OR-verkiezingen. Ondersteuning bij een traject m.b.t. het vormgeven van het arbeidsvoorwaardenoverleg.

2016

Rechtbank Overijssel

Het bevorderen van informatieuitwisseling en betrokkenheid door het co-creëren van een dashboard met relevante kwantitatieve en kwalitatieve informatie, als pilot voor alle rechtsprekende organisaties in Nederlands.

ZonMw

Het mede-ontwikkelen van een overkoepelende veranderaanpak voor drie verschillende maar gelijktijdig samenhangende verandertrajecten. 

Wavin Group

Het mede-ontwerpen van een brand engagement programma (sessies & communicatietoolkit) waameee sales & marketing managers de verdiepte Wavin brand story bij hun teams hebben geintroduceerd. Managers en hun team hebben vervolgens gezamenlijk de kernwaarden vertaald naar concrete acties in hun dagelijks werk en handelen. Gevolgd door advies voor de uitrol van dit programma binnen de gehele Wavin Group.

Danone - Strategic Resource Cycles

Interim communicatieadviseur voor een impactvol verandertraject met betrekking tot duurzaamheid binnen de inkooporganisatie van Danone. Focus op het informeren over de verandering, het onboarden van medewerkers in de nieuwe organisatie en het eigen maken van de nieuwe manier van werken en bijbehorende mindset.

2015

Janssen België (company of Johnson & Johnson)

Advies en realisatie van een nieuw intranet. Verantwoordelijk voor het opzetten van de structuur/ sitemap en contentmigratie.  

ABN AMRO Commercial Finance

Projectondersteuning bij de implementatie van impactvolle veranderingen vanwege een nieuw target operating model, als onderdeel van de strategie. Meewerken aan het organiseren en ontwerpen van een interactief visueel veranderverhaal en kick-off sessies in de organisatie. 

Sweco (voormalig Grontmij Nederland)

Interim adviseur interne communicatie. Het opstellen en uitvoeren van een communicatieplan voor een organisatiebreed implementatietraject van een nieuw IT-systeem. Opzetten van de interne campagne Trots op 100 jaar Grontmij.

Involve & Utwente: Onderzoek naar eigenaarschap en innovatiekracht in organisaties

Het onderzoeken van deze thema's met als hoofdvragen:

 • hoe kan eigenaarschap bij medewerkers worden aangemoedigd?
 • hoe kan eigenaarschap bijdragen aan de innovatiekracht van organisaties?

Door het inzetten van workshops gebasseerd op de principes van Appreciative Inquiry bij 5 teams in 3 organisaties.

Opleiding

 • Master Corporate and Organizational Communication, Universiteit Twente, 2016
 • Premaster Communicatiewetenschappen, Universiteit Twente, 2014
 • Bachelor International Business & Languages, Hogeschool Windesheim, 2011

Publicaties

 • Springer, 2017.Theoretical Orientations and Practical Applications of Psychological Ownership, p. 295 - 314: Recognising Opportunities: A Case Study on Fostering a Culture of Innovation Through Individual and Collective Ownership

Overige werkervaring

 • 2014 - 2015: Freelance projectondersteuning en advies bij L!Z Project & Advies
 • 2012 - 2013: Sales bij TFD Floortile b.v.
 • 2011 - 2012: Assistent trainingscoördinator bij ATS Applied Tech Systems b.v.
 • 2005 - 2006: Trainee Filiaalmanagement bij Parfumerie Douglas

Overige activiteiten

 • 2011: Stagiaire bij SAJA TRUST Company (Málaga, Spanje)
 • 2008-2009: Stagiaire bij Netherlands House for Education and Research (Brussel, België)
meer adviseurs
ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies