Maud

“Ik streef ernaar een organisatie en zijn medewerkers in beweging te brengen met impactvolle communicatie.”

Maud

Ervaring: een gedreven communicatieprofessional met ervaring in communicatie- en verandertrajecten. 
Kracht: Maud heeft een frisse analytische kijk op organisatievraagstukken en werkt op gestructureerde wijze aan pragmatische communicatie oplossingen
Interesse: wat beweegt en motiveert mensen? Hoe kan communicatie bijdragen aan succesvolle verandertrajecten?

Persoonlijke gegevens:

 • Naam: Maud van de Ven
 • Geboortedatum: 19 april 1990

Maud's visitekaartje

van Dijk foto blauw.jpg

Op het visitekaartje van Maud staat een druppel afgebeeld. ''Ook al is een druppel nog zo klein, het zet een groter geheel in beweging. Kijk maar naar de kringen die ontstaan wanneer een druppel in contact komt met het water. Één kleine druppel met heel veel impact. En dat is ook waar ik naar streef binnen organisaties: met impactvolle communicatie een organisatie en zijn medewerkers in beweging brengen.''


Werkervaring

2013 tot heden: adviseur bij Involve

Opdrachtgevers

UMC 
Advisering strategisch programma.

ENGIE Services 
Advisering bij een veranderprogramma. Werkzaamheden o.a. ontwikkelen integraal transformatieplan, ontwikkelen communicatiestructuur, opzet en begeleiding diverse sessies.

NS
Opstellen strategisch communicatieplan ten behoeve van organisatie brede transitie. Advisering en ondersteuning tijdens transitie programma. 

DNV-GL
Onderzoek, advies en aanpak voor meer verbinding tussen de medewerkers van DNV-GL Nederland. 

FrieslandCampina
Advisering bij een globaal veranderprogramma met impact op alle 16.000 medewerkers. Werkzaamheden o.a. opleveren van strategisch Management of Change plan, ontwikkelen van de communicatie strategie en aanpak, aansturen van het Management of Change team.

Vlietkinderen 
Onderzoek en advies: visie op en aanpak van de interne communicatie van Vlietkinderen. Door middel van onderzoek en workshops met het management is de nieuwe communicatiestructuur ontwikkeld en een concreet actieplan opgeleverd voor het stroomlijnen van de interne communicatie op korte en lange termijn. 

DSM
Advisering bij een grootschalig globaal verander- en reorganisatietraject binnen DSM Business Services. Werkzaamheden o.a. Begeleiden van de interne communicatie rondom de reorganisatie van de IT Shared Services organisatie, strategisch communicatieplan ontwikkelen en tot uitvoering brengen, activering 'Change Driver' netwerk, organiseren van meerdere interventies zoals workshops en medewerkersbijeenkomsten, definiëren en inrichten van communicatieprocessen.

Endinet
Vervanging communicatie adviseur. Werkzaamheden o.a. regie corporate middelen, begeleiding livegang nieuw intranet en communicatieadvies bij diverse projecten.  

KPN
Inrichting van interne communicatie voor een nieuw opgerichte business unit en ondersteuning strategiecommunicatie.

GGN
Advisering programmamanagers/projectleiders over hun communicatierol bij een organisatie breed verandertraject en allround communicatieondersteuning.

AkzoNobel Decorative Coatings
Communicatieondersteuning en -advies rondom:

 • de ontwikkeling van de nieuwe interne communicatie structuur
 • engagementtraject: Program View
 • locatiebrede bijeenkomsten gericht om het communiceren van strategie en voortgang 

Swets
Communicatieondersteuning bij strategiecommunicatie en een kernwaardentraject.

AkzoNobel Corporate
Projectmanagement en communicatieondersteuning tijdens de wereldwijde uitrol van de nieuwe kernwaarden van AkzoNobel. Deze kernwaarden maken deel uit van de nieuwe strategie en zijn van invloed op de werkzaamheden van de 55.000 medewerkers.

Jumbo supermarkten
Vervanging van interne communicatie adviseur. Werkzaamheden o.a. regie corporate middelen en communicatieadvies bij diverse projecten.

Opleiding

 • Communicatie management (richting: veranderkunde en strategische communicatie), Fontys Hogeschool Communicatie, afgerond in 2013
 • Atheneum VWO, Raayland College, afgerond in 2008


Overige activiteiten

 • 2012-2013: Afstudeeronderzoek bij Philips Lighting.
  Onderzoek gericht op rol en inzet van interne communicatie binnen een groot verandertraject van meerdere afdelingen. Strategisch advies met concrete aanbevelingen die geïmplementeerd zijn.
 • 2011-2012: Teamleidster studentenbureau HERO Communicatie.
  Verantwoordelijk voor strategische keuzes binnen projecten, afstemming met opdrachtgevers en de dagelijkse afstemming van de werkzaamheden van een team van 8 medestudenten.
 • 2011: Stage gemeente Venlo, afdeling communicatie.
  Werkzaamheden o.a. copywriting, vormgeving, evenementen organiseren en ondersteuning communicatie adviseurs.
 • 2010: Bestuurslid studiereis Fontys hogeschool communicatie
  Verantwoordelijk voor de organisatie van de studiereis van 30 studenten naar Noord Amerika. Werkzaamheden o.a. acquisitie sponsoropdrachten, opzet en beheer draaiboek, begeleiding tijdens de reis.
meer adviseurs
ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies