Tim

"Door interne communicatie soepele samenwerking en speels positiespel tussen spelers in en om de organisatie mogelijk maken."

Tim

Ervaring: Behalve met het geven van communicatieadvies heeft Tim ook ervaring met de inzet van virtual reality als interne communicatietool.
Kracht: Met zijn analytisch vermogen kan Tim de rollen van spelers in interne communicatie goed inschatten en daarnaast doordacht beargumenteren.
Interesse: De continue veranderingen in organisatieprocessen zijn op zichzelf al interessant. Juist de rol van mensen en nieuwe media daarin maakt het nog eens interessanter  

Persoonlijke gegevens

 • Naam: Tim van der Snoek
 • Geboortedatum: 28 juni 1993

 

 


Tim's visitekaartje

Communicatieschoffel300c.jpg

Een organisatie is een beetje te vergelijken met een sportteam. Continu verzint het team tactieken of stelt deze bij. Zo kan het scoren en het wedstrijdbeeld veranderen. Met als doel: winnen. Maar om soepel aanvalsspel mogelijk te maken, is er een grasmat nodig die er perfect bij ligt zonder pollen en kuilen. Met behulp van ouderwets tuingereedschap maken ‘fieldmanagers’ de grasmat klaar. Daarom vergelijk ik interne communicatie graag met een schoffel. Door de communicatie soepeler te laten verlopen, wil ik de soepele samenwerking en creatief positiespel tussen de spelers in en om organisaties mogelijk maken. Als de interne communicatie effectief verloopt, ontstaat een open en helder organisatieklimaat waarin ieder zijn rol kent. Hierin hoeven spelers zich niet druk te maken om blessures en fouten door de grasmat en kunnen de linies elkaar makkelijker vinden. En dat helpt organisaties hun doelen te behalen.


Werkervaring

2016 tot heden: junior adviseur bij Involve

Opdrachtgevers:

 • KPN (2016-17):
  Samenstellen van interactieve plaat om een aantal processen van Network & IT Operations (NIO) te visualiseren.
  Voorbereiding animatie voor mijlpaal in IT-project

 • Nationale Politie (2016-17)
  Ondersteuning audit interne communicatie. Voorbereiding advies op basis van interviews en analyses.
 • IKEA Nederland (2016-17)
  Advies rondom structurering communicatie tussen filialen en de Service Office.

 • Deltares (2017):
  Advies in implementatie van sociaal intranet, van inrichting met contenteigenaren tot het betrekken van eindgebruikers. Waarderingsonderzoek intranet en adviseren in opzet online ideeënplatform.

 • NRG (2017)
  Ondersteuning flitsgesprekken en strategisch plan ter verbetering van interne communicatie.

 • Jumbo (2017)
  Ambassadeursplan voor pilotgroep introductie Jumbo Slim Werken.

 • Sator (2017)
  Communicatieplan en uitvoering rondom harmonisatie arbeidsvoorwaarden van de 17 bedrijven binnen de Sator Groep in Nederland. Waaronder rol in ontwikkeling van animatie, intranetomgeving, toelichting arbeidsvoorwaarden overzicht en communicatie rondom HR Gids.

 • DSM (2017)
  Advies en uitvoering van communicatie in IT project: Introduction of Windows 10.


VR intern bij KPN (2016)
Implementatie van een virtual reality-app als intern communicatiemiddel. Het doel hiervan was om medewerkers van de afdeling ICT Management Mobile te informeren en te inspireren en hun werk makkelijker en leuker te maken.
Afstudeeronderzoek naar het effect van de inzet van virtual reality in organisaties op de attitudes en gedragsintenties van medewerkers.
Advies aan management team over interne communicatiebehoeften van de medewerkers.

Opleiding

 • Master Communicatiewetenschappen: Corporate Communication and New Media, Vrije Universiteit, 2016
 • Extra specialisatie Organisatiewetenschappen, Vrije Universiteit, 2014
 • Bachelor Communicatiewetenschappen, Vrije Universiteit, 2014

Overige activiteiten

 • 2015: Stage bij Corporate Communicatieafdeling PostNL:
  Bedrijfsnieuws vertalen naar het intranet en opzetten en uitvoeren van diverse interne communicatieplannen. Bijvoorbeeld rond afvalscheiding en minder papieren salarisstroken.
meer adviseurs
ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies