Wavin

Samen met Wavin ontwikkelden we het Living the Brand’ programma, waarmee alle medewerkers de kernwaarden van Wavin en hun merkambassadeurschap concreet in konden vullen.

Klant

Wavin Group, wereldmarktleider in kunststof leidingsystemen, vestigingen in meer dan 25 landen, omzet: ca. €1,2 miljard, 5500 medewerkers.

Vraag

‘Wij willen een sterk merk bouwen, ook door de merkbelofte en merkwaarden actief naar klanten en elkaar uit te dragen. Ontwikkel samen met ons een brand engagement programma daarvoor.’ Doel: medewerkers in hun dagelijks doen en laten ondersteunen en motiveren om het merkambassadeurschap op zich te nemen, te beginnen met de Europese marketing en sales community zodat die de hele organisatie mee kon nemen.

Aanpak

We haalden eerst bij de lokale managementteams in de diverse landen wensen en behoeften op. Zij speelden immers een belangrijke rol in de programma-uitvoering. Zo kregen we inzicht in de verschillend startposities en culture behoeften en dat was belangrijke input: het programma moest daarvoor ruimte bieden om effectief te kunnen zijn.

Het ‘Living the brand’ programma dat we ontwierpen omvatte sessies die managers met behulp van een ‘pick and mix toolkit’ met hun teams konden houden, inclusief tools die ze structureel konden inzetten. In de toolkit zaten werkvormen, scripts voor de sessies, een presentatie, hand-out en video’s met best practices. Voor een consistent verhaal zaten er enkele verplichte materialen en tools in aangevuld met optionele materialen voor een aanpak op maat per land.

Tijdens het jaarlijks Wavin seminar bereidden we de managers voor op hun rol als facilitator van de Living the Brand-sessies. Gewapend met de toolkit (en een hulplijn) konden ze met hun eigen teams aan de slag.

Resultaat

Een succesvolle implementatie in de marketing en sales community, die het programma binnen de hele Wavin groep heeft helpen uitgerollen. Positieve energie, saamhorigheid, gedeelde trots én creativiteit rondom het Wavin merk. Helderheid over betekenis van merkbelofte en merkwaarden, en tot slot: hulpmiddelen waarmee medewerkers die betekenis naar hun eigen doen en laten konden vertalen.