Duurzaam communicatiever maken van de organisatie

‘Ook in onze organisatie moeten mensen zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor communicatie. Zowel intern als extern. Dat is cruciaal voor de samenwerking én onze reputatie. We kunnen en willen als communicatieafdeling niet meer alles alleen oppakken. Maar probeer dit maar eens duidelijk te maken aan die projectleider, die blijft maar vragen naar een poster of filmpje zodat iedereen ‘van het project weet’, alleen hoe krijg ik hem nu zo ver dat hij begrijpt dat hij hier zelf een rol in speelt? En dat hij beter zelf in de teams zijn verhaal kan doen?’

Hoe communicatief vaardig is jouw organisatie?

Wat doe je al aan het communicatiever maken van je organisatie? En hoe goed beklijft dat? Wij denken dat je nog effectiever kan werken aan het duurzaam communicatiever maken van de organisatie. Dit heeft alles te maken met onze beproefde visie op het toerusten van mensen en organisaties in hun communicatierol. In deze training nemen we je mee in onze visie, delen we veel voorbeelden en krijg je concrete handvatten om de organisatie communicatiever te maken.

Daarnaast bieden we twee optionele dagen aan, die zich op een specifiek aspect richten van het communicatiever maken van de organisatie. De een richt zich op tooling; hoe kan je interventies ontwikkelen die mensen in de organisatie helpen bij hun communicatierol? De ander op coachen en faciliteren; welke rol speel jij in het communicatiever maken van de organisatie en hoe doe je dat?

Waar zit de impact, waarom gaat deze training het verschil maken?

Deze training is anders dan alle andere. Waarom? Vanwege twee redenen:

  • We gebruiken onze jarenlange ervaring in het communicatiever maken van organisaties. Deze ervaring hebben we vertaald naar een training op niveau; met inhoud, handvatten en heel veel concrete voorbeelden die jou aanspreken.
  • We maken gebruik van het unieke gedachtegoed van Subconscious Impact, met technieken die jij snel kan leren en toepassen om je eigen rol in het communicatiever maken van de organisatie beter uit te voeren. Deze technieken kan je daarna ook aan anderen leren. Hoe zou het zijn als je collega’s significant kan helpen in hun communicatierol met simpele en zeer effectieve technieken?

Programma op hoofdlijnen

Dag 1: basisdag

  • Hoe werkt het communicatiever maken van de organisatie
  • Welke technieken helpen jou, welke technieken helpen de organisatie?
  • Sprekende voorbeelden uit de praktijk
  • Toepassen op jouw praktijk; waar zit de winst?

Optioneel: tooling (1 dag)

Hoe maak je een product, middel of interventie dat echt bijdraagt aan het communicatiever maken van de organisatie? Breng in kaart wie welke (communicatie)rol heeft, welke toerusting hier voor nodig is en hoe de toerusting zorgt voor een duurzaam effect.

Deze praktische verdiepings-dag combineert theorie en inspiratie met het analyseren van jouw eigen tooling. Het resultaat? Je kan direct aan de slag met het aanpakken van jouw tooling zodat deze de organisatie communicatiever maakt.

Optioneel: coachen en faciliteren (1 dag)

Welke rol speel jij in het communicatiever maken van de organisatie? Welke technieken, gebaseerd op hoe het brein werkt, helpen jou hierbij? Jij als interventie; hoe coach of faciliteer jij?

Tijdens deze praktische verdiepings-dag ben jij aan zet; je leert technieken die je direct gaat inzetten en waar je anderen op kan coachen. Je leert met een andere blik te kijken naar de rol die jij speelt in het communicatiever maken van de organisatie én je oefent aan de hand van concrete actuele situaties.

Opleidingsvorm

In deze training staat interactief leren centraal. Wat betekent dat? Dat we samen direct aan de slag gaan met het duurzaam communicatiever maken van de organisatie. Geen urenlange presentaties maar een mooie combinatie van theorie, voorbeelden en direct aan de slag met jouw eigen praktijk. Dit werkt het beste in kleine groepen, vandaar dat we streven naar trainingsgroepen van rond de 10 personen. Liever aan de slag met een volledig team uit jouw organisatie? Dan raden we een in company training aan! Dit is een modulaire opleiding; met de basisdag krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn om de organisatie duurzaam communicatiever te maken, kies je voor een of beide optionele dagen dan werk je concreet aan het toepassen van deze kennis op jouw praktijk.

Details

Data 
Deze training is nog niet gepland. Heb jij interesse? Stuur dan vrijblijvend een mail en samen met de anderen die zich melden kiezen we een passende datum en locatie.

Locatie
De training vindt plaats op een locatie die het beste past bij de deelnemers.

Investering
De kosten voor deze training van 1 dag zijn €750,- exclusief BTW.

Optioneel         

  • Extra training gericht op tooling, kosten €750,- exclusief BTW.
  • Extra training gericht op coachen en faciliteren, kosten €750,- exclusief BTW.
  • In company training, op maat en wanneer het jou uitkomt.

Direct inschrijven & meer informatie

Direct inschrijven kan door nu een bericht te sturen naar maud.vandeven@involve.eu met vermelding van de naam van deze training. Je kunt bij Maud ook terecht voor meer informatie of een intakegesprek om zeker te weten dat deze training bij jou past. Wil je deze informatie printen? Klik dan hier.