Even voorstellen, Involve’s associés en programmamanagers Astrid en Anne-Marie

Wat heb je nodig om je programma en de bijbehorende gedragsverandering tot een succes te maken? De ervaring leert dat de aanpak van succesvolle programma’s bestaat uit een slimme combinatie van: programmamanagement, veranderkunde, leiderschap en communicatie.
Die combinatie en aanpak noemen wij bij Involve ook wel veranderkundig programmamanagement. En met de komst van associés en programmamanagers Astrid Schipper en Anne-Marie Raijmakers biedt Involve nu een nog vollediger aanbod om jouw programma tot een blijvend succes te maken. Involver Albert Huzeling stelde Astrid en Anne-Marie wat scherpe vragen en stelt beide graag even aan je voor.

Beste Anne-Marie en Astrid, waar kan ik jullie ’s ochtends voor wakker maken?

Anne-Marie vindt het heerlijk om al sportend de zon op te zien komen. ‘Dat geeft een heerlijk gevoel dat je de hele dag nog voor je hebt’! Astrid is ook zeer sportief, maar geeft de voorkeur aan iets anders. ‘Doe mij maar een goeie latte macchiato. Daar mag je mij voor wakker maken’.

En als ik je dan wakker maak, op welke plek is dat dan en waar kom je vandaan?

‘Ik woon in Bergen’ aldus Astrid. Ze is dankbaar dat ze na Amsterdam, Haaksbergen en Groningen dicht bij de kust mag wonen. Anne-Marie woonde in Nijmegen, Tilburg, Breda en Haarlem. Ze woont nu alweer twintig jaar in Voorthuizen. En daar gaat ze voorlopig niet weg: ‘Het is een voorrecht om in een bosrijke omgeving te mogen wonen’.

Wat beschouwen jullie als fijne eigenschappen van jezelf?

Beide benoemen het hebben van vertrouwen in mensen en de natuurlijke aard om de samenwerking met anderen op te zoeken. Anne-Marie benadrukt dat ‘andere mensen je verrijken’. Voor haar is de rekensom dan ook 1 + 1 = 3. Astrid stipt aan dat naast vertrouwen hebben ook vertrouwen krijgen voor haar belangrijk is. Dat maakt dat zij in haar werk graag optimistisch is en naast feitelijke analyse ook op haar intuïtie durft te vertrouwen: ‘Er zijn altijd wel mogelijkheden’.

En als we het dan toch over eigenschappen hebben, voor welke eigenschappen zijn jullie dan eerder allergisch?

Het duurt lang voordat beide hier een antwoord op kunnen geven. Immers, mensen zijn interessant en samen bereik je meer. Na een tijdje geeft Anne-Marie aan, als ze dan toch een antwoord moet geven, dat ze allergisch kan worden van mensen die altijd beren op de weg zetten, overal wat van vinden maar geen eigenaarschap nemen om er wat van te maken. Astrid stemt hiermee in en voegt toe af en toe moeite te ervaren met mensen die enkel zenden, de verbinding niet willen zoeken en zorgen voor stemmingmakerij.

Wanneer jullie volgend jaar terugkijken naar je genomen foto’s, wat staat er zeker op?

Astrid: ‘Mensen’! Met alle coronamaatregelen mist Astrid de sociale aangelegenheden. Ze hoopt snel weer meer mensen te kunnen ontmoeten. Anne-Marie geeft aan dat ze graag foto’s van haar nieuwe huis zou willen maken. ‘We hebben nu alleen maar tekeningen – straks hopen we het huis toch echt te zien en net als in een programma te genieten van het doel dat we samen hebben bereikt’.

Jullie werken beide als programmamanager, hoe zijn jullie in deze rol terecht gekomen?

‘Bij één van mijn vorige werkgevers was ik projectleider en heb ik in deze functie veel ervaring opgedaan ’ stelt Astrid. Na het managen van een programma tussen verschillende organisaties kwam ze erachter dat haar ervaring en interesses goed aansluiten bij de vaardigheden die passen bij de rol van programmamanager. Ook werd ze enthousiast van het idee om in wat langer durende thema’s en opdrachten te duiken.

Ook Anne-Marie kwam door haar ervaring in projectmatig werken erachter dat ze in de rol van programmamanager waarde kon toevoegen aan organisaties: ‘Als programmamanager kan je door de stuwende factor te zijn, de samenwerking die nodig is voor een succesvol programma of project makkelijker van de grond krijgen’.

Stel je moet aan iemand uitleggen wat je doet, maar diegene heeft nog nooit van de term programmamanager gehoord, hoe zou je je werk dan beschrijven?

‘Wanneer een organisatie of individu beter wil worden kan dat best lastig zijn omdat je bijvoorbeeld samen dingen anders moet doen. Ik ondersteun organisaties, teams en individuen hierin’, zegt Anne-Marie. ‘Bij zo’n verandering breng ik structuur aan in de aansturing en koppel ik inhoud aan de benodigde gedragsverandering. Zo weten mensen in de praktijk wat ze anders moeten doen en hoe ze dat het beste kunnen doen’.

Astrid zou haar werk op nagenoeg dezelfde manier beschrijven manier als Anne-Marie. Ze voegt toe dat ze complexe vraagstukken oplost die voor organisaties lastig zijn om zelf op te lossen omdat mensen onderdeel zijn van het systeem of de cultuur. Astrid is niet gebonden aan dat systeem of de cultuur en levert met een onafhankelijke en frisse blik een positieve bijdrage aan de doelstellingen van de organisatie, de teams of het individu.

Welke programma’s of projecten begeleid je op dit moment of heb je kortgeleden begeleid?

Astrid heeft een programma afgerond binnen de zorgsector waarin ze als programmamanager moest schakelen tussen verschillende organisaties. Dat maakte de klus heel uitdagend, maar ook leuk om te doen. Op dit moment werkt Astrid aan adviesopdrachten waarin ze haar expertise inzet in een meer begeleidende rol.

Anne-Marie leidt op dit moment een programma bij een grote Nederlandse netbeheerder. Wat haar programma uitdagend maakt is het teweegbrengen van een verandering in de bedrijfscultuur. De medewerkers worden uitgedaagd om een grotere rol te spelen bij het daadwerkelijk realiseren van verbeteringen. Door eigenaarschap te nemen en vertrouwen en steun te krijgen van hun leidinggevenden, weten medewerkers dit voor elkaar te krijgen.

We hebben van jullie allebei een uitspraak waar we nog wat over willen vragen. Astrid, je gaf aan dat je als programmamanager aan continue zelfreflectie moet doen. Leg eens uit!

‘In programma’s ben je heel vaak aan het leren. Maar tegelijkertijd is de wereld waarin we zitten ook gericht op snelheid. Hoe weet je dat je dan op de goede weg bezig bent? Daarom doe ik van nature veel aan reflectie, aan prototypen en evalueren van stappen. Zo blijf je wendbaar, weet je wat je doet, en houd je het vaak onvoorspelbare krachtenveld scherp voor ogen’.

Anne-Marie, je hebt eerder aangegeven dat een succesvol programma bestaat uit een mix van drie pijlers; programmamanagement, leiderschap en verandermanagement. Welke pijler is voor jou het meest belangrijk?

‘Ja, die vraag vind ik dus echt heel lastig. Maar als ik moet ik kiezen voor welke pijler doorgaans het meeste impact heeft op organisaties, dan kies ik voor verandermanagement. Structuur aanbrengen (programmamanagement) lukt bedrijven meestal nog wel, maar dan komt het moment dat je je moet houden aan de nieuwe structuur. En veranderkundige kennis in dat proces is cruciaal – verandermanagement is de smeerolie om de doelen voor elkaar te krijgen. Daar zit alle ondersteuning voor het programma en de spelers’.

Wat maakt het dat je jezelf als associé verbindt aan Involve?

Anne-Marie vindt het heel leuk om samen te ontwikkelen en ervaart een klik in de wijze waarop Involve en zij werken. ‘In de programma’s waar ik kom is communicatie zo cruciaal – dan is het fijn om een partner te hebben waarvan je weet dat ze op dezelfde manier tegen dit soort trajecten aankijken. Iemand die samen met jou beschouwt welke communicatie op dat moment nodig is en past bij de organisatie. Bij de gesprekken die we hadden voelde je meteen de persoonlijke en inhoudelijke klik. 1 + 1 = 3’.

Astrid geeft aan dezelfde klik die Anne-Marie beschrijft te ervaren. ‘Ik beschouw Involve als dé expert op communicatie en dat kan heel goed ondersteunen in project- en programmanagement, mét aandacht voor de veranderkundige elementen . Je moet het programma en de verandering zichtbaar maken op het juiste moment bij de juiste stakeholder. En dat is iets waar Involve goed in is. Het verhaal en het overdragen ervan ondersteunt de zachte- en harde kanten van programmamanagement. Ik zie er naar uit om samen te kijken hoe we communicatie binnen programma’s effectief inzetten’.