Impactvolle communicatie bij verandering

“Sluit je ook even aan bij ons overleg over de verandering? We hebben nu al zo vaak een filmpje of poster gemaakt. We staan geregeld op de zeepkist. De medewerkers hebben al ontelbare mails gekregen. En nog veranderen ze niet. Wat ga jij daar aan doen?

Ons beeld van wat er moet gebeuren is helder. Maar de verandering komt niet van de grond. We steken veel tijd en energie in communicatie. Tijdens presentaties, in teamoverleggen of tijdens workshops. En als er niks gebeurt, dan gaan we opnieuw de boer op met onze boodschap. We creëren nog meer sense of urgency. En scherpen de toon van de boodschap wat aan. Het onderwerp verschuift van plenaire overleggen ineens naar het individuele functioneringsgesprek. Want… zo kan het niet langer.

Communiceren bij veranderingen. Er wordt van jou verwacht dat je dit er ‘even’ bij doet. Maar hoe communiceer je effectief? Hoe benut je je volle communicatiepotentieel? Hoe krijg je alle belangen op één lijn, zodat je samen vooruit gaat? Hoe kom je in verbinding met de spelers die nodig zijn om je verandering tot een succes te maken? Met deze driedaagse training ben jij er helemaal klaar voor!

Waar zit de impact, waarom gaat deze training het verschil maken?

Deze training is anders dan alle andere. Waarom? Vanwege twee redenen:

 • We gebruiken onze jarenlange ervaring met het adviseren en begeleiden van veranderingen in allerlei soorten organisaties. Deze ervaring hebben we vertaald naar een training op niveau; met inhoud, handvatten en heel veel concrete voorbeelden uit de praktijk.
 • We maken gebruik van het unieke gedachtegoed van Subconscious Impact om de verandering te laten slagen. Door gebruik te maken van de manier waarop ons brein werkt. En dat leren we jou ook. Hoe zou het zijn als je écht voor blijvende gedragsverandering kan zorgen?

Programma op hoofdlijnen

De training bestaat uit 3 dagen + huiswerk en tussentijdse intervisie, en is als volgt opgebouwd:

Dag 1 Kennismaken en cases uitwisselen + Analyseren: wat is jouw visie op interne communicatie en jouw organisatie?

 • Wat is het scherpe en concrete doel van de verandering.
 • Wat is vrij en wat staat vast.
 • Kunnen we met de rationele en irrationele reacties van mensen die met de verandering te maken krijgen?
 • Huiswerk: analyse van jouw case, intervisie met groepsgenoten

Dag 2 Analyse van jouw case bespreken, visie op IC bij verandering vormen

 • Hoe pak je jouw verandering aan?
 • Omgaan met soorten reacties
 • Analyse van spelers
 • Hoe help je spelers om hun rol in de verandering te vervullen
 • Huiswerk: aanpak bepalen van jouw case, intervisie met groepsgenoten

Dag 3 Aanpak van jouw case bespreken

 • Begeleide intervisie: hoe gaat het? Wat kom je tegen?
 • Ruimte voor verdiepende vragen.
 • Toepassen kennis: wat is jouw positie als adviseur in deze verandering?

Opleidingsvorm

In deze training staat interactief leren centraal. Wat betekent dat? Dat we samen werken aan het adviseren bij een verandering. Geen urenlange presentaties maar een mooie combinatie van theorie, veel praktijkvoorbeelden en direct aan de slag met jou eigen case. Je krijgt huiswerk tussen de trainingsdagen door en na afronding van de training heb jij jouw case volledig uitgewerkt: uitgangspunten, jouw visie op IC bij verandering én een aanpak voor de verandering waar jouw organisatie voor staat. We hebben ervaren dat interactief leren het beste werkt in kleine groepen, vandaar dat we streven naar trainingsgroepen van rond de 10 personen.

Resultaat

Na deze training:

 • Heb je een heldere visie op veranderen en communicatie
 • Weet jij welke rol je kunt oppakken in de verandering en hoe je dit gaat doen
 • Heb je een doorleefd plan met aanpak

Details

Voor wie
Deze training is voor professionals met minimaal 4 jaar advieservaring, die betrokken zijn bij een verandering die nu of in de nabije toekomst speelt.

Data 
Deze training is nog niet gepland. Heb jij interesse? Stuur dan vrijblijvend een mail en samen met de anderen die zich melden kiezen we een passende datum en locatie.

Locatie
De training vindt plaats op een locatie die het beste past bij de deelnemers.

Investering
De kosten voor deze training van 3 dagen zijn €2.250,- exclusief BTW.

Optioneel

 • In company training, op maat en wanneer het jou uitkomt
 • Uitbreiding van de training met 3 x 1 uur advies en feedback op jouw plan, investering €600,- exclusief BTW.

Direct inschrijven & meer informatie

Direct inschrijven kan door nu een bericht te sturen naar info@involve.eu met vermelding van de naam van deze training. Je kunt ook terecht voor meer informatie of een intakegesprek om zeker te weten dat deze training bij jou past. Wil je deze informatie printen? Klik dan hier.