Communicatieaanpak voor project

Involve adviseert en ondersteunt projectteam

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis wil de beste zorg aan haar patiënten verlenen. Daarvoor is voortdurend opleiden en leren nodig. Hiertoe richtte het ASz een Leerhuis in dat alle structurele aspecten van leren en opleiden bundelt en een leercultuur stimuleert. Het Leerhuis draagt uiteindelijk bij aan een betere zorg aan patiënten. Ter ondersteuning van de ontwikkeling en invoering van het ASz-Leerhuis werd Involve gevraagd het projectteam te versterken met advies over en realisatie van de communicatie.

Communicatieaanpak voor het Leerhuis

Involve ontwikkelde samen met de projectgroep een communicatieaanpak rondom het thema ‘Leerhuis’ en begeleidde tevens de gefaseerde implementatie hiervan. Kern van de aanpak was de belangrijkste spelers (de leerdeskundigen) te helpen en de communicatie in de opleidingsprocessen te integreren.

Werkvormen bieden hulp bij nieuwe communicatierol

Concreet lanceerde Involve de Leerdesk in een compacte introductiecampagne. Deze Leerdesk is inmiddels zeer bekend bij alle ziekenhuismedewerkers. Voor de Leerdeskundigen zetten we diverse werkvormen in, waaronder rollenspelen, om hen in hun nieuwe communicatierol te helpen. Ook is een basis communicatiestructuur en -stijl neergezet met een Leerhuisintranet en een vaste huisstijl.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies