Interne campagne bij verandering

KPN'ers actief met communicatiemiddelen

KPN schakelde Involve in om medewerkers te informeren over de mogelijkheden om klanten te helpen n.a.v. de grote verandering die had plaatsgevonden. Op 10 oktober 1995 veranderden namelijk vrijwel alle telefoonnummers in Nederland in een tiencijferig nummer. Vanuit KPN werd een consequente communicatie gevoerd waarin een combinatie van helpen en eigen verantwoordelijkheid centraal stond. Alle KPN'ers (behalve commercie) moesten in hun contacten met klanten (op het werk en thuis) deze boodschap bevestigen/bewijzen. KPN vroeg zich ook af hoe medewerkers in beweging gebracht konden worden om klanten te helpen die dit zelf niet konden (bv. ouderen en zieken).

Beschikbaar stellen van communicatiemiddelen

Als onderdeel van de totale interne communicatie rondom DeciBel had Involve er al voor gezorgd dat alle KPN'ers alle beschikbare middelen (omnummerboekjes, numculators etc.) als eerste hadden. Daarnaast startte een niet verplichte actie: de adoptie-actie. In ieder bedrijfsonderdeel was een vrijwilliger bereid het restaurant in te gaan met een door ons gemaakte presentatiekoffer, met bestaande en nieuwe hulpmiddelen, op pad naar zijn collega's. Deze collega's mochten bij hem/haar gratis deze middelen bestellen en konden zo aan hun omgeving (de klanten) laten zien dat zij ze konden helpen.

KPN’ers actief met communicatiemiddelen

Een voorzichtige doelstelling was dat 20% van alle 30.000 KPN'ers een middel zou bestellen om iemand in de omgeving mee te helpen. Bij een eerste meting na drie maanden bleek dat al 36% van alle KPN'ers actief was geworden. Ook had het totale kennisniveau van de KPN'ers over de nummerwijziging een behoorlijke sprong gemaakt.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies