Basis structuur en toolkit

Involve realiseert zowel de basis als op maat bij Programma SPINE

Voor Océ hielp Involve bij de opzet van de communicatie voor het programma SPINE en de ontwikkeling van een communicatieplan voor het implementatietraject. Om de concurrentie voor te blijven, wilde Océ zich focussen op het verbeteren en efficiënter inrichten van de dienstverlening aan haar klanten: Operational Excellence. Binnen het internationale programma SPINE werkten ongeveer 250 medewerkers aan het harmoniseren van de bedrijfsketen van alle Europese vestigingen: de bedrijfsprocessen, de landenorganisaties en de ondersteunende systemen.

Onze oplossing: een communicatieconcept met drie pijlers

In nauwe samenwerking met de afdeling Corporate Communicatie ontwikkelde Involve voor het programma SPINE een communicatieconcept bestaande uit drie pijlers:

  1. Een basis communicatiestructuur met een consistente basisboodschap, een eigen huisstijl en eigen Engelstalige communicatiemiddelen (zoals een site en nieuwsbrief). Daarnaast organiseerden wij onder meer een SPINE meeting voor alle medewerkers in het project, waarbij de verschillende teams zich aan elkaar presenteerden.
  2. Ondersteunen van de projectmanagers in hun communicatieverantwoordelijkheid: met behulp van workshops en templates voor een communicatieaanpak konden ze zelf aan de slag.
  3. Implementatiecommunicatie ter ondersteuning van het implementatieteam binnen SPINE bij hun communicatie naar de landenorganisaties.

Basis communicatiestructuur en communicatietoolkit gerealiseerd

Involve zette een basis communicatiestructuur op met een op maat ontwikkeld intranet, digitale nieuwsbrief en standaardpresentatie voor managers/leidinggevenden. Diverse teams richtten op basis van de Involve workshop en template hun eigen communicatie in.

Daarnaast ontwikkelde Involve samen met het implementatieteam van SPINE een communicatietoolkit voor het implementatietraject, met daarin de kernboodschappen, voorbeeldstrategie en planning, uitgewerkte communicatiemiddelen en bijeenkomsten. Deze toolkit hielp communicatiecollega’s in verschillende Europese vestigingen bij hun communicatieaanpak. Zo realiseerde Océ wereldwijd een eenduidige communicatieaanpak en –boodschap.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies