Implementatie HR Selfservice

Communicatieadvies en – realisatie voor project HR Selfservice

Een energiebedrijf vroeg Involve strategisch communicatieadvies en -realisatie voor het programma HR@Energiebedrijf, met als belangrijkste doel het realiseren van HR Selfservice voor managers en medewerkers. Interne communicatie was één van de belangrijke succesfactoren. Zeker omdat rekening moest worden gehouden met de beeldvorming die was ontstaan vanuit een eerder soortgelijk traject.

HR-kolom betrokken bij inhoud projecten

Involve nam zowel advies als realisatie van de programma- en implementatiecommunicatie voor haar rekening en was gedurende het project lid van het programmateam. Uitgangspunt daarbij was dat dit project werd gepositioneerd via de inhoud en direct aansloot bij de mijlpalen en concrete deliverables van de projecten. Daarbij werd de HR-kolom altijd als eerste geïnformeerd, om hen te betrekken en ook omdat met name zij (bij de oplevering van de eerste projecten) op het ‘succes of verlies’ zouden worden aangesproken. Zij ontvingen op gezette tijden een digitale statusupdate en werden uitgenodigd voor zogenaamde ‘projecthotel’-bijeenkomsten waar ze alvast kennis konden maken met de concrete projecten en tools en ook de richting ervan voor een deel konden sturen.

Communicatie bij functioneren Selfservice

Pas als de Selfservice mogelijkheden 'echt' goed functioneerden, werd er ‘breed gecommuniceerd’. Het uitgangspunt bij het concept Selfservice is dat gebruik van een applicatie (bijvoorbeeld e-declaratie) door de desbetreffende gebruiker 'eenvoudig en snel' dient te zijn. Dit kwam ook terug in het projectlogo. Daarmee werd tot uitdrukking gebracht dat een Selfservice applicatie niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook 'nuttig' moest zijn voor gebruikers. Om managers en medewerkers direct aan de slag te laten gaan, en extra te ondersteunen, legden we op de dag van live-gaan, introductie-leaflets op alle werkplekken neer.

Involve verzorgt tevens communicatie HR Excellence-programma

Als uitbreiding op dit project ondersteunde Involve ook het HR Excellence-programma. Met HR Excellence kreeg het HR Service Delivery model van het energiebedrijf verder vorm. HR Excellence richt zich op het efficiënter organiseren van de HR-processen en -werkzaamheden. Dit gebeurt langs vijf werksporen, waarvan HR Selfservice er een is. De andere werksporen zijn:

  • de integratie van de HR-administratie en beheerfuncties,
  • optimalisatie Expert Services,
  • professionalisering HR, en
  • verandering werkwijze.

Involve verzorgde hier de overall programmacommunicatie en de communicatie voor de verschillende werksporen. De communicatie werd samen met verschillende divisies ontwikkeld en uitgevoerd. Dit betrof zowel standaard communicatie als maatwerk per divisie.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies