Training projectmanagers

Projectmanagers KPN Telecom self supporting maken

Involve ontwikkelde een 10-stappenplan op het gebied van projectcommunicatie, zodat KPN projectmanagers voortaan zelf de communicatiebasis voor projecten konden leggen. De communicatieafdeling binnen de unit waar alle projectmanagers van KPN werken, kon namelijk de vraag aan ondersteuning bij projectcommunicatie niet aan. Ze zochten naar een weg om de projectmanagers zelfredzamer te maken.

Vraag naar deskundigheid projectcommunicatie

KPN Telecom vroeg Involve om projectmanagers te helpen bij de opbouw van een basisdeskundigheid op het gebied van projectcommunicatie, zodat zij voortaan zelf de communicatiebasis voor hun projecten konden leggen. Ons communicatiebeleid moest onderdeel uitmaken van de aanpak.

De oplossing: 10-stappenplan voor projectcommunicatie

In nauwe samenwerking met de communicatieadviseurs en projectmanagers ontwikkelde Involve een praktisch 10-stappenplan voor projectcommunicatie. Een belangrijk onderdeel van dit plan is het Involve cirkelmodel voor omgevingsmanagement. Dit 10-stappenplan pasten alle projectmanagers in groepen van tien toe op hun huidige projecten in een workshop (van twee dagdelen). Extra hulpmiddel was de uitwerking van het 10-stappenplan in een werkdocument met formatschema's. In de workshop zaten de communicatieafspraken van de communicatieafdeling (omtrent werkwijze, aansluiten bij bestaande communicatiestructuren en informatie-overload etc.) integraal opgenomen.

Zelfredzaamheid vergroot door basis projectcommunicatie

Zo'n 80 opgeleide projectmanagers waren hierna in staat de communicatie als onderdeel van hun projectplan zelf op te zetten en te plannen. Voor hun huidige projecten hadden ze concreet een aanzet voor een communicatieplan. De communicatieafdeling kijkt mee naar een eerste conceptplan en specifieke middelen worden samen ontwikkeld en geproduceerd. Projectmanagers werden zich met name bewust van hoe de inrichting van hun projectorganisatie en het verdelen van verantwoordelijkheden de communicatie-effectiviteit kan verhogen.

Inmiddels geeft Involve de workshop projectcommunicatie 'incompany' bij verschillende relaties en heeft ze de training een aantal seizoenen aan De Baak en de Leeuwarden Business School gegeven.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies