Maak kennis met nieuwe Involver: Petra van den Bosch

Hallo nieuwe collega, welkom bij Involve! Hoe lang ben je nu aan het werk?
Drie weken pas, maar het voelt voor mij al langer, in positieve zin. Dat komt denk ik omdat ik al op twee bureaudagen ben aangeschoven, voordat ik officieel begon. Zo kon ik iedereen alvast leren kennen en meekijken bij alles wat er speelt.

Kun je ons iets meer over jezelf vertellen? En over jouw visie op interne communicatie en verandering?
Ik ben een energiek, positief, ambitieus en bovenal loyaal persoon. Persoonlijk contact en goede gesprekken zijn voor mij erg belangrijk. Ik sta ’s ochtends op om verbetering te brengen, dus bijvoorbeeld om dingen leuker, makkelijker of effectiever in te richten- zowel in mijn privéleven als op de werkvloer. Ik vergelijk verandercommunicatie graag met een oesterparel. Vanuit iets kleins en ogenschijnlijk onbetekenends, zoals een zandkorreltje, kun je iets heel moois creëren. Een verandering of verbetering waarbij je van iets kleins tot iets waardevols komt, is voor mij de parel in wat wij doen!

En hoe zijn jouw eerste weken binnen het team van Involve bevallen?
Mijn eerste tijd bij Involve voelde voor mij aan als een warm bad. Ik werd ontzettend lief verwelkomd en wát is het een mooi team om in te werken. Ik moest veel denken aan de quote ‘Laten we samen onszelf zijn!’ Dat is voor mij precies wat Involve is. Iedereen wordt aangemoedigd om authentiek te zijn en vooral jezelf te blijven, waar in veel organisaties juist geprobeerd wordt medewerkers in het systeem te laten passen. Bij Involve vormen we ook een geheel, maar zonder onze eigenheid te verliezen.

Wil je me iets meer vertellen over je eerste werkzaamheden?
Mijn eerste twee werkdagen zullen mij altijd bijblijven. Omdat Involve een virtueel kantoor heeft, begin je de eerste dag gewoon thuis, aan je eigen bureau. Dit voelt wat gek. Maar ik werd op mijn eerste werkdag door Ilse (eigenaresse) en mijn buddy gebeld en ik ontving een prachtige bos bloemen. Ik voelde mij gelijk helemaal welkom. Op dag twee ging ik al direct mee naar een klant dus ik was meteen echt gestart! Het voelt een beetje alsof ik een zelfstandig ondernemer ben, omdat ik thuis of bij de klant werk en mijn eigen dagen inricht. Maar dan wel binnen een bureau, met back-up van fijne en professionele collega’s.

Wat ga je verder vandaag nog doen voor Involve?
Vandaag ben ik bezig met een advies voor strategieverandering bij een retailorganisatie, ik werk aan een MT-presentatie voor een andere klant voor aankomende week en ik ga een kopje koffie drinken met een collega in Amsterdam. Allemaal leuke dingen dus!

Ik kijk er naar uit om alle collega’s nog beter te leren kennen en om mee te kijken bij alle interessante dingen die ze doen bij klanten. Bovendien wil ik graag mijn eigen kennis binnen het vakgebied vergroten. Dit gaat zonder twijfel lukken met alles wat we doen binnen Involve, zoals de leerzame bureaudagen, de studiereis en voor het 25-jarig bestaan in september het Feestival!