Subconscious Impact: de ander écht bereikenRuim een half jaar geleden raakte onze directeur en oprichter Ilse van Ravenstein in gesprek met Genieke Hertoghs en Harrie van den Berg. Er was meteen een klik en het idee ontstond om de krachten te bundelen. Daarom start per 1 januari 2018 een nieuw Involve zusje: Subconscious Impact (SI).

Waarom wij geloven in SI?

De hele dag zijn we in interactie met elkaar. Om elkaar te begrijpen en te overtuigen gebruiken we vooral argumenten, meningen en overtuigingen. We spreken daarmee de ratio (het bewuste) van de ander aan. Terwijl onderzoek uitwijst dat we slechts 5% van de dag bewust zijn. De overige 95% reageren we vooral op onze automatische (onbewuste) piloot.

Wat zou er gebeuren als je juist het onbewuste van de ander direct kunt aanspreken? En zo de ander écht kan bereiken. Zodat je samen tot nieuwe inzichten komt. Nieuwe ideeën. Gedragen oplossingen. Zodat je relatie met de ander sterker wordt. Dat kan met Subconscious Impact. De bijvangst? Je wordt een leukere versie van jezelf!

We zijn zo overtuigd van het effect van Subconscious Impact (SI) dat alle Involve adviseurs getraind zijn in de technieken en maar liefst 10 Involve collega’s inmiddels een intensieve opleiding hebben gehad tot SI-trainer/coach. En we moeten eerlijk toegeven, we zien zelf het resultaat, onze eigen manier van communiceren en uitwisselen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wat is SI?

Het gedachtengoed van SI is onder andere geïnspireerd op Daniel Kahneman. In 2002 won hij de Nobelprijs voor de Economie. Hij introduceerde daarnaast zijn theorie over twee denksystemen, systeem I: een snel, intuïtief denksysteem (het onbewuste) en systeem II: een langzamer, weloverwogen denksysteem (het bewuste). SI heeft toegangspoorten geïdentificeerd tot het onbewuste besliscentrum van de ander. En per toegangspoort een set technieken ontwikkeld waarmee je de ander kunt bereiken. Wil je meer weten over hoe SI werkt? Bezoek dan de site of lees het artikel uit Communicatie Online eerder dit jaar.

RSS:  

rss
onderwerp datum
De 11 leerpunten voor het IC vak 6 december 2017
Subconscious Impact: de ander écht bereiken 28 november 2017
Zonder communicatie geen agility 17 oktober 2017
Rapportage Trendonderzoek '17 19 september 2017
De nieuwe IC adviseur 19 september 2017
Evolve zoekt Senior collega! 7 september 2017
Luister je mee? 1 september 2017
Gezocht: Senior Adviseur 28 augustus 2017
IC wint aan belang in organisaties 30 juni 2017
Tipje van de sluier: IC Trends '17 14 juni 2017
toon meer items     +
ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies