Over ons

Wie wij zijn? Een bijzondere verzameling van mensen die een gezamenlijke passie delen. Namelijk, hoe we de ambities van organisaties en de ideeën en kwaliteiten van de mensen die er werken slim samen kunnen laten komen. Door effectieve en inspirerende interactie tussen die mensen te stimuleren, te organiseren en te begeleiden. Om zo betere resultaten voor de organisatie te creëren en meer plezier en energie voor de mensen die er werken. Dit versterkt elkaar iedere dag opnieuw.

Ruimte voor talent

Ditzelfde geloof passen we toe voor ons eigen team. We geloven dat je pas goed tot je recht komt als je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn. Dat je in vertrouwen, vrijheid en flexibiliteit kunt werken. Keuzes kan maken en dus ook fouten mag maken. Al onze teamleden hebben hun eigen kennis, ervaring, karakter en ambities. Daarom kijken we altijd samen welke opdracht het beste past bij welke adviseur. Dat doen we eerlijk en oprecht zodat iedereen doet waar hij of zij energie van krijgt. Dan zijn we op ons best.

Voortdurende ontwikkeling

Een gedeelde drijfveer van ons team is dat we ons voortdurend ontwikkelen. Als mens en als professional. Daar besteden we veel tijd aan, bijvoorbeeld op de 12 bureaudagen en de studiereis die we elk jaar samen meemaken. Maar we werken ook in kleinere groepjes aan onze ontwikkeling. 30% van al onze tijd is beschikbaar voor ontwikkeling van onszelf, het bureau én ons vak. Dat laatste doen we samen met verschillende universiteiten. De kennis die we ontwikkelen delen we breed via onze kennis bibliotheek, onze Change en Communicatie Academie én in diverse boeken.

Organisatie en werkwijze

In 1994 richtte Ilse van Ravenstein Involve op. Jarenlang een klein groepje pioniers, inmiddels een 20-tal gedreven professionals. Al vanaf het begin is gezond verstand de leidraad in onze manier van werken. Dus waarom op één kantoor werken als je allemaal ergens anders woont? Wij werken liever bij de klant of vanuit huis en werken virtueel met elkaar samen. De belangrijkste bureautaken verdelen we onderling.

Een belangrijk principe is dat ons werkplezier en onze toegevoegde waarde voor klanten voorop staan. De winst van het bedrijf is hiervoor een randvoorwaarde. Daarom bespreken we regelmatig of de balans tussen die drie zaken in orde is.

We werken samen met een netwerk van professionals met specifieke expertise. Zoals onze collega’s van zusterbureau Evolve, specialisten in sociale media in interne communicatie. Ook werken we samen met trainings- en coachingsbureau Subconscious Impact. Inmiddels is een groot deel van de Involvers opgeleid als trainer en coach in de gespreksmethode van dit bureau. De impact van veranderen kunnen we meten samen met de mensen van Sentensor. Voor teamontwikkeling werken we samen met Verbetervermogen. En met de app van Ilumy bieden we organisaties betere overlegprocessen.

Kernwaarden

Al jaren vormen drie kernwaarden ons kompas. Expertise is wat ons bindt en drijft. Dat willen we dus helemaal  beheersen en voortdurend verder brengen. Pragmatisme is essentieel, want ons vak is interessant maar het moet wel gewoon tot resultaat leiden voor onze klanten. En tenslotte de waarde die synoniem is aan onze naam: betrokkenheid. Bij ons vak, bij onze klanten en bij elkaar. En bij de samenleving. Vandaar dat we  jaarlijks  een goed doel kiezen om gericht te ondersteunen.

Werken bij Involve

Wat vind je van wat je hier tot nu toe leest? Als je steeds denkt, ‘yes, dit sluit precies aan bij wat ik zoek’, dan zoeken we jou wellicht ook. We staan open voor spontane reacties van adviseurs op alle niveaus en van afstudeerders voor een stage in combinatie met afstudeeronderzoek. Wat is essentieel als je bij ons wilt werken? Eigenlijk is het heel simpel. Je past bij ons als je op academisch niveau denkt en werkt, oprecht bent geïnteresseerd in hoe organisaties werken en de mensen daarin handelen, pragmatisch bent, een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt en flexibel bent in tijd, geest en afstand. Kijk hier voor meer informatie.