Involve Search

Involve zet haar expertise en omvangrijke netwerk van (interne) communicatie-professionals graag in voor werving en selectie van top specialisten.

We gebruiken daarin de ervaring die we in ruim 20 jaar hebben opgedaan in nationale en internationale profit en non-profit organisaties. Van basisindustrie tot B2C, van zorg en onderwijs tot ministeries, provincies, gemeenten en belangenverenigingen en NGO’s.

Communicatie kent vele specialismen en interne communicatie is een bijzonder diepte specialisme. Organisaties hebben vaak maar één of enkele interne communicatie professionals in huis. Dat moeten dan precies de goede mensen zijn, die met interne communicatie bijdragen aan de dynamiek en besturing van de organisatie. Expertise, ervaring of potentieel, goede match met de organisatie – het moet allemaal passen. En juist interne communicatie professionals zijn schaars.

Wat biedt Involve Search u extra in werving en selectie?

Er zijn diverse search bureaus voor marketing/communicatie adviseurs, wij denken echter dat we wat extra’s te bieden hebben:

 • Ons netwerk: we hebben een groot netwerk van interne communicatie specialisten voor uw functie. Mensen die we allemaal stuk voor stuk goed kennen en waarvan we weten waar ze staan in hun loopbaan.
 • Impact bepaling: wij kunnen als geen ander bepalen waarop de nadruk van interne communicatie moet liggen en waar de grootste impact in uw organisatie te behalen is. Daarmee zien we ook welke (interne) communicatie professional het best bij uw organisatie past.
 • Expert selectie: wij kunnen ook als geen ander inschatten of de ervaring en visie van kandidaten past bij wat nodig is.
 • Peer selectie: wij hebben adviseurs op diverse niveaus evenals senior communicatie managers in huis. Allemaal werken we in opdrachten, dus we kennen interne communicatie in organisaties door en door. Daarmee kunnen we op elk niveau bepalen hoe diep de interne communicatie expertise is van kandidaten.
 • Verdere professionalisering: we helpen de door u gekozen kandidaat graag met (verdere) professionalisering via (op maat gemaakte) opleidingen en coaching.
 • Jumpstart: we kunnen de door u gekozen kandidaat snel inwerken en samen de interne communicatie bijdrage aan uw organisatie bepalen, zodat hij of zij direct kan beginnen.
 • Ook Engelstalig: We zoeken ook graag voor u naar (interne) communicatie professionals voor functies waarvoor Engels vereist is.
 • Interim: in sommige gevallen komen we tegen dat het nodig kan zijn tijdens het wervings- en selectieproces al aan interne communicatie te werken. In dat geval kunnen onze adviseurs tijdelijk inspringen. Zo krijgen we ook nog beter zicht op het profiel van de benodigde professional.

We focussen ons op interne communicatie specialisten; willen klanten dat we ook kijken naar professionals voor andere communicatiedisciplines dan helpen we die op maat graag verder op weg.

Ervaring

Involve heeft ruime ervaring in werving en selectie voor klanten in diverse sectoren, o.a. voor:

 • Organisatie in de financiële sector: allround Communicatie Manager
 • Divisie van een wereldleider in verf: Global International Communications Manager (Engels)
 • Internationaal opererende technische groothandel Kramp: Hoofd Interne Communicatie (Engels)
 • Grote supermarktketen: Senior Adviseur Interne Communicatie
 • Wageningen University & Research Center: Hoofd Communicatie
 • Ernst & Young: Hoofd Interne Communicatie (Engels)
 • Energienetwerkbeheerder: Manager Interne Communicatie
 • Energienetwerkbeheerder: junior, medior en senior Interne Communicatie Adviseurs

Traject

Involve’s wervings- en selectie activiteiten omvatten het hele traject van intake tot en met nazorg. Uiteraard kunnen we het gehele traject voor u verzorgen, maar we zijn flexibel in welke stappen we voor u zetten: alleen namen van potentiele kandidaten leveren, beoordelen van kandidaten die u zelf aanreikt, peer assessments doen, zorgen dat geselecteerde kandidaten meteen aan de slag kunnen, of coaching. We bepalen graag samen met u wat het beste bij uw vraag past.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies