Tools

Om de interne communicatie rollen en verantwoordelijkheden van verschillende functiegroepen te ondersteunen hebben wij de volgende tools ontwikkeld:

EYE-D: idee-generator

EYE-D is een aanpak in 4 stappen die organisatie, leidinggevenden en medewerkers helpt anders te kijken en te zoeken naar ideeën, vernieuwingen en verbeteringen.
Om iedere dag opnieuw waarde te leveren aan klanten en andere stakeholders. Lees hier hoe het werkt.

Interne communicatiescan

Wanneer je wilt dat mensen in de organisatie dagelijks relevante informatie kunnen delen, verwerken en uitwisselen, is een zekere orde in interne communicatie onmisbaar. Die orde noemen we structuur. Een goede communicatiestructuur zorgt voor effectieve communicatie. Lees hier de aanpak.

Tools verandermanagement

Om een gedragsverandering bij mensen te realiseren moet u rekening houden met een aantal factoren. Mensen moeten de motivatie hebben om te willen veranderen, de capaciteit om het te kunnen en er ook de gelegenheid voor krijgen. Lees hier de aanpak.

Tools projectcommunicatie

Communicatie is een kritische succesfactor bij organisatie- of cultuurveranderingen, invoering van nieuwe systemen, producten of werkwijzen. Projectcommunicatie is een vak apart. Een vak dat Involve zich in meer dan 150 grotere en kleinere projecten eigen heeft gemaakt. Bekijk onze aanpak.

Communicatie-organiser

Om leidinggevenden, projectleiders en profssionals in hun dagelijse communicatie(-rol) te ondersteunen heeft Involve de Communicatie-organiser ontwikkeld. Dit is een praktisch hulpmiddel dat het schrijfblok of de aantekeningen/post-its in de agenda vervangt. Het helpt direct de dagelijkse informatiestroom te stroomlijnen en te bewaken. Lees hier hoe het werkt.

Interactie-organiser

Iedereen die wel eens bijeenkomsten moet ontwerpen of die zelf voor een groep staat kent het dilemma: hoe krijgen we een groep in beweging? Hoe maken we communicatie effectiever en kunnen we mensen daadwerkelijk betrekken? Lees de uitleg over de interactieorganiser.

Overleg-organiser

Overleggen vullen een groot deel van onze werkdagen en toch is bijna niemand opgeleid in het voeren en/of voorzitten van overleg. Terwijl het een van de meest impactvolle communicatiemiddelen is die onderdeel uitmaakt van de communicatiestructuur. Kijk hier hoe je je overleg effectiever kunt maken.

ik begrijp het

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Involve gebruik van cookies