Celine Brus

Eerdere ervaring als adviseur in besluitvorming in de landelijke energietransitie heeft Celine de complexiteit laten zien van verandering. De transitiebril die Celine meeneemt helpt om een organisatie te zien als een complex systeem waarin elke beweging, hoe klein ook, consequenties heeft. Door het besef dat al onze acties en woorden impact hebben op de richting van de gehele organisatie, maakt iedereen belangrijk en verantwoordelijk. Verandering in een organisatie vindt dan ook alleen plaats als iedereen zich betrokken en gelegitimeerd voelt. De juiste communicatie is hierin essentieel; essentieel om elkaar te bereiken, te inspireren en in beweging te brengen. Celine streeft ernaar dit in elke organisatie mogelijk te maken met doordachte analyse, praktisch advies en ondersteunende begeleiding.

Celine’s visitekaartje: een zwerm vogels

“De ultieme vorm van organisatie, communicatie en samenwerking in verandering: een zwerm vogels op weg naar een warmere bestemming. Zonder navigatie of woorden weet deze groep elke keer weer enorme afstanden te overbruggen en samen het warme oord te bereiken. Dit indrukwekkend schouwspel is voor mij elke keer weer inspiratie; daar kunnen wij nog wat van leren als het gaat om communicatie en verandering! Tot wij mensen zover zijn, zet ik mij in om te begrijpen hoe onze samenwerking en communicatie ervoor zorgt dat wij in beweging komen en samen de bestemming naar keuze bereiken.”

"Verandering in een organisatie vindt alleen plaats als iedereen zich betrokken en gelegitimeerd voelt. De juiste communicatie is hierin essentieel om elkaar te bereiken, te inspireren en in beweging te brengen."