Jochem Leenders

Jochem is een change en communicatieadviseur met een brede interesse en een voorliefde voor menselijke processen. De impact die veranderingen hebben op mensen binnen organisaties en andersom. Want veranderen is een wisselwerking, net als samenwerken, net als communicatie. De verandering betekenis geven, is een voortdurend proces waarbij iedereen betrokken is. En als dat lukt, iedereen betrekken, wordt veranderen een succes. Jochem vindt het hierbij belangrijk om verandering vanuit jezelf in te zetten: wat wil je, hoe past dat bij je en hoe past dat in de omgeving die je nodig hebt?

Het spanningsveld tussen vooruit willen en het juiste tempo vinden om het gezamenlijk te doen, maakt veranderprocessen zo interessant. Maar ook zo ingewikkeld, zeker als je eigen focus op de inhoud ligt. Daar helpt Jochem: bij het bepalen van de koers die past bij het moment, maar stuurt naar de toekomst. De ontwikkeling van het plan en het sturen onderweg naar het resultaat.

Jochems visitekaartje: present zijn

“In de 20 jaren voorafgaand aan mijn rol bij Involve, was ik eerst psychiatrisch verpleegkundige. Later werkte ik in een leidende rol in teams en team-overstijgend. De mensen waar ik mee werkte, kampten met een verward hoofd, vervelende gedachten en een laag zelfbeeld. Ik leerde toen dat het bovenal belangrijk is voor mensen dat je present bent. Je met vertrouwen laat zien dat je er bent voor de ander, maar ook waar je voor staat. Zo neem je de ander en wat hij nodig heeft, mee. Je bewaakt tegelijkertijd je eigen rol en waar je naartoe wilt, je blijft dus trouw aan jezelf. Dezelfde principes golden in mijn leidende rol in het contact met collega’s, zeker in veranderprocessen. Er werd dezelfde stabiliteit gevraagd.

Ook in organisaties kom ik deze behoeften tegen. Een organisatie wordt namelijk gerund door mensen. Hun ideeën, behoeften, krachten en vermogen tot samenwerken, vormen de grootste factoren in het succes van de organisatie als geheel. Als er iets mis gaat of onduidelijk is, treden verwarring, vervelende gedachten en zelfs een laag zelfbeeld op. Presentie, richting en een duidelijk proces geven de balans die nodig is voor het behalen van organisatiedoelen.”

"Leiderschap gaat over jezelf, meer nog dan over anderen. Vanuit contact met jezelf, leg je verbinding met de ander."