Petra van den Bosch

Petra heeft ruim 15 jaar ervaring als betrokken senior adviseur en manager in uiteenlopende sectoren, met name op het gebied van verandercommunicatie. In deze jaren heeft ze de kennis en vaardigheden verkregen om snel tot de kern te komen bij complexe strategische communicatie, HR, ICT en andere organisatievraagstukken. Creatief en conceptmatig denken heeft hierbij haar voorkeur.
Haar kracht is de vertaling maken tussen de menselijke kant en de ambitie van de organisatie. Haar inlevingsvermogen en organisatiesensitiviteit komen hierbij goed van pas. Aanvoelen en inspelen op wat de mensen in de organisatie nodig hebben om in beweging te komen en gezamenlijk resultaat te boeken. Petra brengt daarbij overzicht en structuur. Haar positieve houding in het leven maakt dat mensen graag met haar samenwerken. Petra is geïnteresseerd in het in beweging brengen van organisaties door middel van het leggen van de juiste verbindingen tussen het topmanagement en de werkvloer. Gezamenlijk de diepte in voor een betekenisvolle verandering en concrete stappen zetten in de juiste richting.

Petra’s visitekaartje: een parel

“Los zand en het vormgeven van een duidelijk proces maken een prachtige parel. Maar deze parel kun je in eerste instantie niet zien. Deze schoonheid zit verstopt in de oester in de zee en alleen als je diep onder water bent geweest en veel moeite hebt gedaan de oester te openen, dan pas kun je het eindproduct van de hardwerkende oester ontwaren. Zo is het voor mij ook met verandering; pas als je moeite hebt gedaan om het ‘losse zand’ te filteren, wanneer je echt goed weet wat je wilt bereiken, je bereid bent diep te graven naar waar de kern zit en waar je naartoe wilt, dan pas kun je de gewenste verandering en het bijpassende resultaat bereiken. Van ruw, klein en nietsbetekenend naar een succesvolle transformatie. Betekenisvol de diepte in, dan maak je het verschil en komt de ware schoonheid, in welke vorm dan ook, naar boven.“

"Betekenisvol de diepte in, dat maakt het verschil."