Reinier Mak

Reinier combineert in zijn werk hoofd, hart en handen: logisch denken, het belang voelen/ervaren en vervolgens aan de slag kunnen met concrete oplossingen. Via eigenaarschap en betrokkenheid ontstaat beweging en resultaat.

Reinier gaat ‘aan’ op creativiteit en complexiteit en brengt altijd diverse perspectieven in. Klanten waarderen het dat hij kan schakelen tussen alle niveaus en complexe zaken behapbaar kan maken. Hij biedt in zijn werk een kritische, betrokken spiegel en helpt de top op zo’n manier dat zij zelf de mensen in hun organisatie aan de visie kunnen verbinden. Zo ontstaat aansluiting tussen het beeld van de top en dat wat leeft in de organisatie; iets wat cruciaal is voor beweging en verandering.

Reinier heeft meer dan 25 jaar ervaring bij het begeleiden van complexe verandervraagstukken in uiteenlopende sectoren. Naast zijn rol als senior consultant Organisatie en Change treedt hij ook graag op als docent en begeleider van leergangen en master classes. Thema’s liggen vaak op het gebied van change, leiderschap, cultuur en het ontwikkelen van wendbare organisaties.

"Veranderen gaat te vaak over anderen. Maar iedereen is betrokken. Jij toch ook?"