Tess den Hartog

Tess is een betrokken en leergierige communicatieprofessional. Ze heeft ervaring met het ondersteunen in en adviseren over communicatietrajecten en een achtergrond in merk- en marketingcommunicatie. Haar kracht is de combinatie van haar empathisch vermogen en een analytische blik, waarmee zij duidelijkheid en overzicht weet te creëren en bewaren. Tess vindt het interessant om te kijken naar gedrag. Wat drijft iemand? Welk gedrag heeft dit tot gevolg? Hoe kun je zorgen dat ieders belang wordt gehoord en meegenomen in een verandertraject?

Tess’ visitekaartje: voelsprieten

Vrienden en familie zeggen het vaak tegen me. Wat ze ermee bedoelen? Ik wil graag mijn  empathisch vermogen inzetten om de onderliggende gevoelens en onuitgesproken meningen  van mensen op te pikken, zodat ik ze beter begrijp en me kan inleven in hun gedrag. Voor mij is dat een belangrijke eigenschap van een communicatie adviseur (en dat geldt denk ik niet alleen voor interne communicatie). Dit helpt mensen om zich meer op hun gemak te voelen zodat zij hun bijdrage aan de organisatie beter kunnen leveren. Sámen werken aan organisatiedoelen geeft namelijk het beste resultaat.

"De rol van een intern communicatieadviseur is het oppikken van onderliggende signalen - het begrijpen van gedrag en de daarachterliggende emoties."