Wim van Dijk

Wim is een toegewijde communicatieprofessional die overal de (menselijke) verbinding zoekt en houdt van een realistische aanpak. Met hulp van zijn ervaring als medewerker in de bedrijfsvoering van het universitair onderwijs en zijn achtergrond als reservist kan hij zich onder verschillende omstandigheden snel in de ander verplaatsen, om zo organisaties van goed advies te kunnen voorzien.

Wim’s visitekaartje: het Powerleagueteam

Eens per week is Wim op de voetbalvelden van de Powerleague te vinden, een competitie waarin voetbalteams van 5 het tegen elkaar opnemen. “Een goed vijftal onderscheidt zich niet (alleen) op basis van individuele kwaliteiten. Het team moet op plek 1 staan. Wanneer iedereen een duidelijke rol heeft en er direct gecommuniceerd wordt, kunnen ook betere tegenstanders verslagen worden. Voortdurend met elkaar praten is dus cruciaal. Daarbij is ook de bereidheid om iedereen altijd te helpen belangrijk: een fout van je medespeler herstellen, maar ook de ander laten slagen.

Er kunnen veel mooie parallellen worden gemaakt tussen zo’n voetbalteam en een organisatie. Een van de betere is wat mij betreft de strategie en communicatie daarvan. Een organisatie zonder helder idee voor de toekomst dat door alle teamleden gedeeld wordt is als een voetbalploeg zonder strategie. Misschien werkt dat nog als de uitdaging beperkt is, maar bij een echt sterke tegenstander gaat dat mis. Een veerkrachtige organisatie waarin iedereen gehoord wordt en meebouwt kan bergen verzetten.”

"Een veerkrachtige organisatie waarin iedereen gehoord wordt en meebouwt kan bergen verzetten."