Vijf nieuwe adviseurs bij Involve: Maatje, Dick, Inge, Albert en Lyanne

In de afgelopen maanden zijn er bij Involve maar liefst vijf nieuwe adviseurs begonnen! Ik stel ze vandaag graag even aan je voor.

Maatje begon als eerste van de vijf en is nu al bijna drieënhalve maand bij ons. Hiervoor werkte zij als HR-manager in Peru en ze heeft een achtergrond in de culturele antropologie. Een week na Maatje begon Dick, net cum laude afgestudeerd voor zijn master Culture, Organization and Management kwam hij binnen met een bak vol motivatie om organisaties in beweging te brengen. Nog een dag later begon ook Inge, ook zij wil organisaties verder helpen en brengt weer andere kennis en inzichten mee vanuit haar master Gedragsverandering, een master in de sociale psychologie. Albert is officieel pas een maand in dienst, maar draait al wat langer mee, omdat hij het geluk had om vast aan te kunnen haken bij het Feestival en de Studiereis. Met een achtergrond in internationale betrekkingen en ervaring als projectbegeleider van implementatie- en verandertrajecten kan ook hij weer een unieke en waardevolle blik op organisatievraagstukken bieden. Twee weken geleden begon ten slotte ook Lyanne bij Involve, net afgestudeerd in Utrecht bij Communicatie- en Informatiewetenschappen en vol energie als voormalig volleybal speelster in de Nederlandse Topdivisie.

Ik vroeg de nieuwe Involvers waarvan ze zó enthousiast worden, dat we ze er ’s nachts voor wakker mogen maken. Albert is hier heel stellig in, maak hem maar niet wakker. Hij houdt van slapen, en slapen is bovendien gewoon goed voor je. Als het dan toch echt moet, kun je het proberen met gezelschapsspelletjes zoals klaverjassen of Risk. Zijn nieuwe collega’s zijn het unaniem met hem eens, evenals met de antwoorden van Lyanne, namelijk borrelen en reizen! Maatje mag je wakker maken voor een goede kop koffie. Koffie mag eigenlijk de hele dag wel, het liefst op een creatieve manier gezet. Dick en Inge mogen zelfs wakker gemaakt worden voor hun werk, ze vinden het enorm interessant als een organisatie iets wilt veranderen wat als heel normaal en alledaags wordt beschouwd, maar eigenlijk een grote impact heeft en om verandering van gewoontegedrag vraagt. Chocoladepepernoten werken ook als je het bij Inge wilt proberen!

We vragen altijd aan nieuwe Involvers om een metafoor voor communicatie te bedenken voor hun visitekaartje en voor op hun profiel op de website. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van deze vijf visies op interne communicatie en change nogal onder de indruk was!
Dick vergelijkt interne communicatie en organisaties met een ijsberg. Slechts een klein deel van de ijsberg is zichtbaar en voor ons ligt er de uitdaging om ook alles wat onder het oppervlakte ligt in beeld te krijgen.
Lyanne heeft gekozen voor iets wat ze associeert met haar buitenlandsemester op Vancouver Island, namelijk een Arbutus tree. Deze boom is van buiten prachtig rood en na het eraf halen van de schors juist fel groen. Dit vergelijkt ze met organisaties, die hebben namelijk ook een andere optische buitenlaag, dan hoe ze van binnen daadwerkelijk in elkaar steken. Als adviseur is het van belang om soms de buitenlaag te verwijderen om zo interacties en processen bloot te leggen.
Ook Maatje koos voor een plant, die ze vanuit Peru kent. De quinoaplant groeit daar namelijk volop in de Andes, maar bijzonder genoeg groeit de plant ook in de moestuin van haar ouders. De quinoaplant kan in verschillende omgevingen groeien en past zich goed aan op de omstandigheden. Precies wat organisaties ook moeten doen: blijven veranderen om te kunnen bloeien.
Inge ziet de transformatie van een rups naar een vlinder als symbool voor verandering. De voelsprieten van de vlinder hebben wij ook nodig, om aan te voelen hoe het met een organisatie en haar medewerkers gaat.
Albert vergelijkt het ontwerpen van een bouwplan voor een huis met change, waarbij hij communicatie als ondersteunende pijler ziet. Hij benadrukt het belang van het teruggaan naar de basis: kijk eerst waar je gaat bouwen, welke ondersteuning er nodig is, welke kabels etc. voordat je hele goede plannen op een niet zo goede manier verwezenlijkt.

Over de eerste indrukken van het Involve-team zijn de nieuwe adviseurs het eens: ondanks dat we geen fysiek kantoor hebben of misschien juist wel ómdat we geen fysiek kantoor hebben, zijn alle collega’s enorm betrokken, warm en open. Er is veel persoonlijk contact, iedereen doet zijn ding en heeft de kans om echt zichzelf te zijn. Albert geeft aan dat iedereen intrinsiek gemotiveerd is om zich om anderen te bekommeren en tegelijkertijd hard te werken. Dick verwijst nog naar de vele symbolen zoals foto’s van familiedagen en bijzondere eindejaarsgeschenken in de Paddenstoel, die duidelijk voor een bepaald gedachtegoed staan!

De eerste werkdagen gingen bijna alle adviseurs gelijk flink aan de bak, zo werd Lyanne direct meegevraagd naar een belangrijke bijeenkomst met managers en sprong Maatje samen met Ilse op een flink hard rijdende trein bij een uitdagende opdracht. Je mag direct meedraaien en dat kan spannend zijn en even wennen, maar gelukkig is er geen vraag te gek om te stellen. Het was voor de collega’s even wennen om ineens een adviseursrol te bekleden én om thuis aan de slag te gaan in plaats van in een gezamenlijk kantoor, maar dit begint al steeds normaler te voelen.

Van hun tijd tot nu toe bij Involve hebben de nieuwe collega’s het Feestival en de Studiereis als het meest bijzonder ervaren. Dit zijn dagen, die ze altijd bij zullen blijven. Het was indrukwekkend hoe de zaal tijdens het Feestival reageerde op de key notes en workshops en tijdens de Studiereis was er de mogelijkheid om alle collega’s goed te leren kennen. Ook zijn er momenten bij klanten die de nieuwe Involvers altijd zullen bijblijven, zoals voor Maatje een introductiegesprek bij een klant één dag nadat ze had gehoord dat ze was aangenomen als consultant bij Involve.

Aangezien het interview ten einde loopt, vraag ik wat iedereen vandaag nog voor plannen heeft. Lyanne, Dick en Maatje hebben vanmiddag samen met Ilse een werksessie betreffende een change-vraag van een klant. Albert helpt Ellen met een pitch en werkt aan een content kalender voor een klant. Inge moet nu eigenlijk snel gaan, want zij heeft een afspraak op locatie.

We zijn heel blij om onze nieuwe adviseurs te mogen verwelkomen in ons team. Ik wil graag afsluiten met een mooie vooruitblik van Dick: ‘Ik kijk enorm uit naar de verschillende opdrachten en uitdagingen bij klanten, die ik mag tegenkomen en ook naar hoe ik daar zelf van kan leren in mijn vaardigheden als adviseur én als mens!’