Waardevolle werkoverleggen

“Wat ik nu toch hoorde. Ze gaan de stafafdelingen reorganiseren! Ook mijn afdeling! Dat vertelde de manager  van Jan in het werkoverleg. Daar wordt hij regelmatig over bijgepraat, zo vertelde hij. Maar mijn manager heeft hier nog met geen woord over gerept! Hoe kan het dat die belangrijk informatie niet standaard op de agenda van ons teamoverleg staat? Nu wisselen we wiswasjes uit en loopt iedereen dodelijk verveeld het overleg weer uit. Terwijl de echte belangrijke zaken dus niet op tafel komen!”

Zeg eens eerlijk: hoe vaak heb jij efficiënte, effectieve en energieke werkoverleggen? En hoe zit dat bij andere overleggen in de organisatie? In hoeveel werkoverleggen luisteren mensen naar elkaar en is duidelijk hoe het overleg bijdraagt aan de koers of strategie van de organisatie? Wij denken dat veel overleggen structureel meer waarde kunnen krijgen. Dit heeft alles te maken met de (gespreks)vaardigheden die ieder aan tafel heeft, terugkerende patronen en de samenhang met andere gesprekken/overleggen in de organisatie. In deze training ga je aan de slag met de werkoverleg-check en analyseer je een of meerdere werkoverleggen. Na afloop weet je waar je verbeteringen kan doorvoeren én leer je technieken waarmee je de kwaliteit van het overleg drastisch kunt verhogen.

Waar zit de impact, waarom gaat deze training het verschil maken?

Deze training is anders dan alle andere, vanwege twee redenen:

  • We gebruiken onze jarenlange ervaring van het analyseren en verbeteren van werkoverleggen in organisaties. En de kennis die we hebben gevangen in ons boek ‘De gespreksfluisteraar’. Deze ervaring hebben we vertaald naar een training met inhoud, handvatten en concrete tools die jou verder helpen.
  • We maken gebruik van het unieke gedachtegoed van Subconscious Impact, met technieken die jij snel kan leren en toepassen om impactvolle overleggen te voeren. Hoe zou het zijn als met een paar eenvoudige technieken ieder overleg direct in waarde vermenigvuldigt?

Programma op hoofdlijnen

De training bestaat uit 1 dag waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Analyse van werkoverleggen met de werkoverlegcheck
  • Waar zit de winst en hoe pak je verbeteringen aan?
  • Impactvol overleggen met Subconscious Impact

Opleidingsvorm

In deze training staat interactief leren centraal. Wat betekent dat? Dat we samen direct aan de slag gaan met het verbeteren van jouw overleggen en hoe jij jouw organisatie kan helpen bij het verbeteren van de overleggen. Geen urenlange presentaties maar een mooie combinatie van theorie, tools en direct aan de slag met jouw eigen praktijk. Dit werkt het beste in kleine groepen, vandaar dat we streven naar trainingsgroepen van rond de 10 personen. Liever aan de slag met een volledig team uit jouw organisatie? Dan raden we een in company training aan!

Resultaat

Na deze training:

  • Kun je werkoverleggen analyseren met gebruik van de werkoverleg check
  • Weet je welke elementen je kunt verbeteren om een overleg van waarde te krijgen
  • Kun je samenhang aanbrengen in de overleggen
  • Heb je tools en handvatten om anderen te helpen bij hun gespreksvaardigheden.

Details

Data en locatie
Deze training is nog niet gepland. Heb jij interesse? Stuur dan een mail en samen met de anderen die zich melden kiezen we een passende datum en locatie.

Investering
De kosten voor deze training van 1 dag zijn €750,- exclusief BTW.
Optioneel
In company training, op maat en wanneer het jou uitkomt                                           .

Direct inschrijven & meer informatie

Je kunt je interesse laten weten door nu een bericht te sturen naar maud.vandeven@involve.eu met vermelding van de naam van deze training. Je kunt bij Maud ook terecht voor meer informatie of een intakegesprek om zeker te weten dat deze training bij jou past. Wil je deze informatie printen? Klik dan hier.