Welkom bij Involve, Iwan Gerbrands

Hé nieuwe collega, van harte welkom! Wanneer ben je begonnen?
Dat was gisteren, afgelopen maandag dus. Ik werd ontvangen met een prachtige bos bloemen en allerlei telefoontjes en berichtjes van collega’s om mij te verwelkomen. Het is gek om op je eerste werkdag thuis aan de keukentafel je laptop open te klappen, maar ik voelde direct een fijne connectie met mijn nieuwe collega’s – ondanks deze gekke digitale tijd. Je leeft echt naar zo’n eerste werkdag toe en dan zorgt een warm welkom als deze gelijk voor een berg aan energie.

Wat als ik jou zou vragen jezelf in één zin te omschrijven?
Ik werk graag aan de balans van enerzijds een krachtige inhoud van hoge kwaliteit, waar ik vanuit dienstbaarheid maar ook met een kritische blik in een onderwerp duik met anderzijds een samenwerking met aandacht en liefde voor de menselijke kant, waar we samen kunnen uitzoeken hoe we met plezier en aandacht voor elkaar kunnen samenwerken.

Kun je iets meer vertellen over jouw achtergrond?
Ik heb een multidisciplinaire studieachtergrond; van een muziekopleiding in Londen, een brede bachelor Sociologie en Politicologie aan het University College Amsterdam tot een master in Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU ook in Amsterdam. Met al deze kennis op zak ben ik bij Twynstra Gudde opgeleid tot adviseur en heb ik mij onder andere bezig gehouden met thema’s als persoonlijk leiderschap en projectmatig werken in toffe en uitdagende opdrachten bij NS en IenW. De rode draad in mijn achtergrond is misschien wel dat ik altijd energie krijg van het werken met nieuwe vaardigheden, kennis en inzichten. En dat samen met andere mensen natuurlijk, leren en ontwikkelen is samen het leukst!

Wat is jouw visie op change en communicatie?
Wat voor mij voornamelijk belangrijk is bij veranderingen is dat er voldoende aandacht is voor de mens: hoe werken we samen? Zit iedereen wel op zijn plek qua energie? Hebben we een gezamenlijke visie, die voor iedereen duidelijk is en ons allen bindt? Ik vergelijk verandertrajecten met een rivier. Het is van belang om mee te bewegen met de stroom, die continue verandert. We kunnen de mooiste plannen bedenken op papier, maar hoe ziet de realiteit eruit? Hoe kunnen organisaties meebewegen met deze stroom?

Hoe ben je eigenlijk bij Involve terechtgekomen?
De stap naar medior adviseur bij Involve kwam eigenlijk heel natuurlijk op mijn pad. Ik had met mezelf afgesproken alleen te reageren op vacatures waar ik echt energie van kreeg. Vooral het verandermanagement en het oog voor de menselijke kant spraken mij aan bij Involve. Mijn passie ligt dan ook bij mensen; hoe zitten we in elkaar, hoe kunnen we het beste samenwerken, leren, organiseren en ons aanpassen en mee veranderen met de wereld. Ik denk dat Involve deze passie met mij deelt.

Waar kijk je naar uit voor de komende maanden?
Zoals ik al aangaf heb ik het gevoel in een warme en energieke club terecht te zijn gekomen, vol leuke mensen die gemotiveerd en gedreven zijn om samen te knallen en lol te hebben. Ook fijn dat er zoveel gezamenlijke activiteiten worden ondernomen, zoals de Bureaudagen, Studiereis en Familiedag. En natuurlijk hoop ik (met iedereen) dat we elkaar zo snel mogelijk weer meer fysiek kunnen zien. Verder kijk ik uit naar mijn eerste opdrachten, wellicht iets op het gebied van de ontwikkeling van een gezamenlijke visie en strategie? Daarnaast is ook maatschappelijke betrokkenheid voor mij ook echt een driver. Ik verheug me op een interessante en uitdagende tijd!