Welkom bij Involve, Leandra van Vessem

Hi Leandra, fijn dat je erbij bent! Zou je eens wat meer over jezelf willen vertellen?
Mijn naam is dus Leandra van Vessem. Ik ben een doorpakker, creatief en ik probeer het leven altijd met humor te benaderen, zowel privé als op het werk. Ik vind het fijn als ik zaken kan relativeren voor mezelf en voor anderen, door ze bijvoorbeeld luchtiger te maken met een grapje. Mensen omschrijven mij dan ook als zo gek als een deur, maar ook als avontuurlijk en behulpzaam.

Voordat ik bij Involve en Evolve terecht kwam heb ik gewerkt als functioneel beheerder van een intranet, medewerker interne communicatie en als marketingcommunicatiemedewerker. Hoe deze drie gebieden nu samenkomen in één functie bij Involve en Evolve voelt voor mij als een droomcombinatie.

Hoe kom jij de teams van Involve en Evolve versterken?
Ik mag aan de slag met de marketingcommunicatie van beide teams. En dat is een brede functie. Van marktontwikkeling tot acquisitie, van visitekaartjes tot eventmarketing en van sociale media posts tot het promoten van een boek.

Waar sociale media mij jaren geleden niet echt aansprak, vind ik het nu steeds leuker worden. Er is in dit tijdperk nou eenmaal veel te halen op sociale media en de combinatie van tekst schrijven, beeld ontwerpen, interactie creëren en data analyseren brengt stiekem een hele leuke klus met zich mee. Dat had ik niet verwacht, maar dat maakt me wel extra gemotiveerd om met de sociale media van beide bedrijven aan de slag te gaan.

Kun je ons iets meer over jouw visie op communicatie vertellen?
Ik vergelijk communicatie met een waterpoel. Een plek, waar alle dieren uit de wijde omtrek samenkomen. Eigenlijk gebeurt dat ook in organisaties, maar dan helaas zonder dieren. Communicatie heeft de verbindende factor om mensen bij elkaar te brengen. En dat is ook essentieel, want ik kan communicatie niet alleen doen. Iedereen uit de organisatie doet daaraan mee, want wat ga ik communiceren zonder de input en de verhalen van collega’s? Als ik alles vertel vanuit mijn eigen perspectief dan wordt het een vrij eenzijdig en saai verhaal denk ik!

Wat zijn jouw grootste energiebrengers en energieslurpers?
Ik krijg heel veel energie als ik, samen met anderen, iets heel tofs heb bereikt of heb gemaakt. Bijvoorbeeld bij een vorige werkgever heb ik samen met een collega een gaaf onboarding project gedaan. We waren zo trots toen dat af was en iedereen het gebruikte. Daar gaat mijn hart dan echt sneller van kloppen.

Van te veel bureaucratie loopt mijn batterij juist weer leeg. Als ik zes weken moet wachten op de goedkeuring van een cool idee, zie ik alle energie letterlijk uit dit idee lopen. En bij marketing moet je soms snel schakelen, omdat een onderwerp op dat moment actueel is. Dan wil je er niet weken later pas op inhaken als de relevantie weg is.

Hoe heb je jouw eerste tijd bij Involve en Evolve beleefd?
In beide teams ben ik ontzettend warm en hartelijk onthaald door alle collega’s. Ik maakte al even kort kennis met het team van Involve tijdens de studiereis en ik kreeg in mijn eerste week allerlei berichtjes van collega’s met de boodschap dat ik altijd bij ze terecht kan met mijn vragen of om gewoon even bij te kletsen.

Natuurlijk is het ook nog even wennen, vooral omdat ik bij twee bedrijven aan de slag ga. Ik moet de manier van werken van beide eigen maken en dat gaat niet over één nacht ijs. Maar goedkomen gaat het zeker.

Ik kijk vooral uit naar de bureaudagen de komende tijd. Het lijkt me ontzettend inspirerend om met het team bij elkaar te zijn, ervaringen uit te wisselen en met kennis aan de slag te gaan.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Als iemand mij wakker maakt en zegt “Kom, kleed je aan, we gaan iets cools doen.” dan ben ik dolgelukkig. Ik hou van avonturen beleven. Nieuwe plekken ontdekken, reizen, kitesurfen, een hardloopwedstrijd in de modder. Als het maar iets is wat ik nog nooit eerder heb gedaan.