Welkom bij Involve, Marieke

Kun je jezelf eens in één zin beschrijven?
Enerzijds ben ik iemand die heel analytisch te werk gaat; ik duik graag ergens in, net zo lang tot ik eruit kan komen met een duidelijke conclusie. Ik vind betrouwbaar zijn belangrijk: als ik zeg dat ik iets doe, dan doe ik het ook. Anderzijds ben ik ook wel een gevoelsmens. Ik probeer niet alleen te luisteren naar dat wat mensen zeggen, maar vooral ook naar dat wat ze bedoelen. Ik hou van buiten zijn, van bewegen en ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en te blijven groeien. Ik wil niet perse winnen, maar ik wil wel altijd beter worden. Zoals beter worden in het mezelf leren omschrijven in écht maar één zin.

Hoe ga jij de komende tijd ons team versterken?
Vanaf april ben ik vanuit mijn afstudeerstage bij Involve aan de slag met een onderzoek naar hybride werken, samen met Evolve. Organisaties moeten keuzes gaan maken. Voorheen deden we alles offline, zonder daar überhaupt over na te denken. Sinds het coronavirus moest alles wel online. Maar hoe gaan we ons werk inrichten als er een mix van online en offline mogelijk is? Luisteren we naar de wensen van medewerkers of zijn er vooral duidelijke richtlijnen nodig? Samen met Evolve en Involve doe ik onderzoek naar de verschillende communicatiefuncties en de afweging van het online of offline, synchroon of asynchroon (samen)werken.

Hoe ben je bij Involve terecht gekomen? Wat sprak je aan in de stage?
Ik doe mee aan een pilot waar ik bij verschillende organisaties stage loop in opdrachten in plaats van dat ik één afstudeeronderzoek schrijf. Eigenlijk heb ik al voldaan aan de zes kwalificaties, de stage bij Involve is dus eigenlijk meer voor mijzelf dan voor mijn studie. In een sessie die ik voor mijn studie heb georganiseerd, kwam ik Ilse tegen. Haar energie en haar blik op communicatie spraken mij aan en toen ik de stagevacature van Involve zag, twijfelde ik niet om te solliciteren. Het sloot aan op mijn interesses en de richting die ik uiteindelijk op wil binnen communicatie. In mijn agenda moest ik het nog even goed weten in te passen, maar dat had ik er helemaal voor over.

En is het tot nu toe inderdaad een beetje zoals je had verwacht? Wat is jouw eerste indruk van het team?
Ik heb tot nu toe alle collega’s alleen online gezien, dat is wel apart. Maar ondanks dat merk ik dat de sfeer in het team ontzettend fijn is, volgens mij is niet iedere organisatie in staat om dit online ook over te laten komen. Ik werd gelijk warm welkom geheten en ik merk ook dat iedereen veel tijd voor me maakt en oprecht geïnteresseerd is. Bas (van Involve) en Peter (van Evolve) als mijn begeleiders bij het onderzoek en alle andere collega’s op momenten zoals de Bureaudag.

Waar kijk je het meeste naar uit de komende tijd in je afstudeerstage?
Op de korte termijn kijk ik erg uit naar donderdag, de eerste Bureaudag waar ik een deel van het team in het echt ga zien. Dat is gek na een aantal maanden met alleen online meetings. Daarnaast kijk ik uit naar het moment dat ik mijn onderzoek kan afleveren en dat Involve en Evolve hier dan ook echt iets aan hebben en verder mee kunnen.

Oh en natuurlijk mijn afstuderen, dat ik mezelf dan eindelijk officieel communicatieprofessional mag noemen. Ik heb nog geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien, deze stage kwam per toeval op mijn pad. Ik kijk er dus ook zeker naar uit om te gaan ontdekken welke kansen er nog meer op mijn pad komen en hoe ik mezelf verder mag gaan ontwikkelen.

Wat is jouw visie op interne communicatie en change?
Vanuit mijn groentjesperspectief zonder al te veel praktijkervaring zie ik de functie van communicatie als het bij elkaar brengen en verbinden van mensen, waarbij je begrip moet hebben voor de verschillende perspectieven die er zijn.

Verandering en leren hebben voor mij veel met elkaar te maken. Als mensen bijvoorbeeld in overlevingsstand zijn, worden ze geblokkeerd in hun leren en daardoor ook in het nieuwsgierig zijn naar nieuwe perspectieven. Dit blokkeert wat er nodig is om te veranderen en dus te verbeteren. Het is denk ik belangrijk dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt bij veranderingen, vanuit dit doel bekijkt wat de grenzen en mogelijkheden zijn en dat iedereen daarin gehoord wordt.

En dan alweer de laatste vraag, waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Heel saai misschien: laat mij maar gewoon slapen.