Welkom bij Involve, Milou Verhaegh

Ha nieuwe collega, welkom! Inmiddels twee weken bij Involve?
Mijn derde week is inderdaad net aangebroken! En wat zijn die eerste weken snel gegaan, zeg. Van een prachtige bos bloemen en telefoontjes van Michiel en Ilse op de eerste werkdag, naar kennismakingen en werksessies met collega’s, en meedoen aan belangrijke bijeenkomsten van een grote klant.

Voordat je eerste werkdag officieel aanbrak, heb je al een Bureaudag meegemaakt, toch? Wat was je eerste indruk van ons team?
Dat klopt, inmiddels zelfs al twee Bureaudagen! Ik had geluk met mijn eerste Bureaudag, dat was namelijk de Bureaudag in december met een heerlijke kerstlunch. De dag begon met een interessante lezing van Harrie van den Berg over Feedforward en werd afgesloten met een informele en gezellige lunch samen met het team. Hier merkte ik dat we te maken hebben met een warm, ietwat uitgelaten door de kerstlunch, maar vooral ook professioneel en enthousiast team!

Kun je eens proberen jezelf in één zin te omschrijven?
Ah, ja, ik ben een energiek, daadkrachtig en betrouwbaar persoon met altijd een gulle lach. Met mijn open houding voelen mensen zich over het algemeen snel op hun gemak bij mij. Mijn energie uit zich ook in mijn hobby’s. Ik heb vroeger veel getennist en gehockeyd, in mijn studententijd geroeid en ben daarna gaan hardlopen. Hockey en hardlopen probeer ik de laatste tijd weer op te pakken! Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd in Amsterdam, heb gewerkt bij Stichting De Balie en een mooie loopbaan gehad bij de Rabobank Groep. Je kan mij ’s nachts wakker maken voor sushi en een goed glas wijn, al slaap ik liever een nachtje helemaal door, dat kan namelijk soms nogal lastig zijn met drie jonge kinderen.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw visie op interne communicatie en change?
Ja zeker, veranderingen vinden op alle niveaus plaats en bij vrijwel alle veranderingen speelt communicatie een rol. Een belangrijke verbindende rol. Ik vergelijk deze rol ook wel met de stam van een boom. De stam is de verbinding tussen de wortels en de bladeren; communicatie speelt vaak een verbindende rol tussen de top en de medewerkers. Dit geeft echt de vorm van interactie weer. Bovendien is communicatie onderdeel van een groter geheel, net als de stam. Los kan het geen toegevoegde waarde leveren, integraal wel! Als laatste zie ik het ook nog zo dat een stam ervoor zorgt dat de bladeren in het licht komen, communicatie zorgt er ook voor dat de medewerker in het licht komt te staan, zowel letterlijk als figuurlijk.

Mooi verwoord! Hoe ben je eigenlijk bij Involve terechtgekomen?
Dat is nog wel een grappig verhaal! Na een berichtje van Ilse op LinkedIn heb ik haar direct een berichtje teruggestuurd, maar deze is nooit aangekomen… Gelukkig heb ik haar nog eens benaderd en toen ging alles snel. Ik vond Nijmegen wel wat ver weg vanuit Haarlem, maar gelukkig vertelde Ilse en Michiel al gauw over het werken op virtuele basis, dat scheelt enorm.

Hoe zijn de eerste weken bevallen? Al een beetje gewend?
Het bevalt mij heel goed om niet elke dag op hetzelfde kantoor te zitten. Het werken nu is zo afwisselend en ondanks dat de klanten natuurlijk altijd op één staan, heb je ook regie op je eigen agenda. Ik ervaar een warme en oprechte betrokkenheid onderling. Ondanks dat we niet dagelijks bij elkaar op kantoor zitten, is er onderling wel veel contact of het nu via Skype, Yammer of face-to-face is. Ook de onderlinge behulpzaamheid en het pragmatisme is mij opgevallen en past goed bij mij. Wennen moet ik ook zeker. Het is natuurlijk heel anders om voor een bureau te werken, dan voor een grote corporate. Dat is soms even schakelen.

Welk moment is je tot nu toe het beste bijgebleven?
Zonder twijfel de kerstlunch! Dit was voor mij een kennismaking met het hele team en dat ging ook nog gepaard met lekker eten. Daarnaast vond ik ook de borrel met het team afgelopen maand heel gezellig. Zelfs op zulke informele momenten merk je hoe gedreven alle collega’s zijn en hoeveel passie er voor het vak is, iedereen wil het goed doen voor de klant. Aan zo’n team neem ik graag deel!

Waar kijk je naar uit voor de komende maanden?
Ik zie ernaar uit om veel samen te werken met collega’s en ze beter te leren kennen, terwijl we samen mooie dingen leveren voor de klant en écht impact kunnen maken. Ik kijk ook enorm uit om mee te gaan in de beweging die Involve maakt naar een bredere positionering met een integrale aanpak van communicatie, leiderschap en change. Ons vak is al heel lang niet meer alleen maar interne communicatie en daarom vind ik het goed dat we in onze ontwikkelpaden ook veel aan de slag zijn en gaan met deze integrale aanpak!