Welkom terug bij Involve, Ameike

Ha Ameike, welkom terug! Kun je eens iets meer over jezelf vertellen voor de mensen die jou nog niet kennen?

Mijn naam is Ameike van der Ven, energieke creatieveling met een voorliefde voor het ongrijpbare in organisaties. Daarom ben ik na jaren werkzaam te zijn geweest als change- en communicatieadviseur bij Involve, twee jaar geleden een eigen weg in geslagen en heb ik samen met Ilse een eigen organisatie opgericht. Meer gericht op energie, organisatierituelen en -patronen. Een andere wereld dan de reguliere change- en communicatie. En toch past het juist heel goed bij de menskant van organisaties en verandertrajecten, en dus ook bij Involve. Als adviseur wil ik als ik een organisatie binnenkom datgene wat niet zichtbaar en niet tastbaar is in deze organisatie, juist wel zichtbaar en tastbaar maken. De onderstroom naar boven halen.

Wat is jouw visie op change en interne communicatie?

Ik denk meteen aan het symbool van een matroesjka. Een Russische pop met daarin een kleinere pop, met daarin nog een kleiner poppetje en zo door. Ik geloof dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Een matroesjka weerspiegelt onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid, maar vooral ook het feit dat je binnen een organisatie altijd onderdeel bent van iets groters dan jezelf. Als je een matroesjka opent en van bovenaf naar het kleinste poppetje kijkt, dan zie je terugkerende patronen van ringen. Patronen van het grote geheel zijn terug te zien in een klein onderdeel. En andersom: as above, so below, as within, so without. Als ons bij binnenkomst in een organisatie wordt verteld dat de interne communicatie niet zo lekker loopt, bijvoorbeeld omdat mensen niet met elkaar praten, herken je dit vaak ook al in een kleiner team of in het MT. Patronen komen over en weer terug, dat gegeven en die dynamiek heeft mij altijd geboeid.

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

Ik krijg er energie van als ik veel mensen heb gesproken, collega’s of mensen in een opdracht. Bovendien ben ik een enthousiaste uitvinder. Een werkdag is voor mij geslaagd als ik voldoende ruimte heb gehad om nieuwe ideeën te bedenken en door te ontwikkelen. En als ik ogenschijnlijke tegenstrijdige concepten toch aan elkaar kan verbinden en daarmee tot iets betekenisvols kan komen.

Wat neem je mee van de afgelopen twee jaar in jouw opdrachten bij Involve?

De afgelopen jaren heb ik veel nieuwe, toepasbare kennis opgedaan. Over change, communicatie en organisaties, maar ook over veel minder voor de hand liggende domeinen. Zoals antropologie, systeemopstellingen, symboliek, rituelen en energiemanagement. De harde, gestructureerde kant van change en communicatie kan niet zonder een zachtere kant. Mijn andersoortige kennis op het gebied van onderstromen, patronen en systemen is bruikbare input voor elke veranderaanpak. Met zachtheid de wereld opschudden, daar geloof ik in.

Wat was het hoogtepunt van je eerste werkweek bij Involve?

Ik kon gelijk flink aan de bak bij opdrachtgevers waar ik al met veel plezier voor werkte, zoals MBO Amersfoort, GGD Hart voor Brabant, en een aantal nieuwe opdrachtgevers. Het voordeel van terugkomen, is dat je ook snel weer kunt meedraaien. Ik ken de visie en werkwijze van Involve immers al. Daarnaast heb ik mij in de eerste week uitvoerig ingelezen in de stappen die Involve de afgelopen twee jaar heeft gemaakt. Ik ben niet meer dezelfde persoon als toen ik wegging, maar Involve is ook niet meer dezelfde organisatie. Het is belangrijk om de ruimte te nemen om elkaar opnieuw te leren kennen.

En ja, dat hoogtepunt: het voelt weer als thuiskomen. Het is heerlijk om weer te horen bij de leukste groep mensen. Dat voelde meteen als vanouds!